4A 4B 4C emeklilerine müjde! O tarihten sonra hesaplara 2000 TL yatırılacak: Geri ödemesi yok

4A 4B 4C emeklilerine müjde! O tarihten sonra hesaplara 2000 TL yatırılacak: Geri ödemesi yok

Emekliler ikramiyelerle ilgili araştırmalarına hızla devam ediyor. Peki bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Tüm detaylar haberimizde.

Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken emekli vatandaş merakla emekli ikramiyelerini bekliyor. Peki bu bayram ikramiyeler hangi tarihte yatacak? EYT'liler ikramiye alabilecek mi? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İKRAMİYELERİN TARİHLERİ NETLEŞİYOR

Bağ Kurlu olan vatandaşların Haziran ayı maaşları ile birlikte ikramiyelerinin 22 Haziran tarihinde hesaplara geçmesi bekleniyor. Emekli Sandığı emeklisi olan vatandaşların maaşları da Temmuz ayı maaşlarına göre 23 Haziran tarihinde yatabilecek. Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinden bu bayram ölüm ve sürekli iş göremez maaşı alanlar da faydalanacak. İkramiye almak için bu aydan itibaren maaş bağlanma işlemlerinin tamamlanmış olması gerekli. EYT'li vatandaşlar da bayram ikramiyelerinden faydalanabilecek. 

Bayram İkramiyeleri Tarihleri Merakla Bekleniyor

Emekli bayram ikramiyelerini alabilmek için Mayıs ayının sonuna kadar emeklilik başvurularının tamamlanmış olması ve maaş bağlama işlemlerinin tamamlanmış olması gerekiyor. Maaş bağlama işlemleri yetişenler belirlenen tarihlerde, işlemleri yetişmeyen EYT'liler ise sonrasında toplu şekilde ödemelerini alabilecek. EYT'lilerin maaş bağlama işlemlerinin tamamlanması halinde bayram ikramiyesinin yanında toplu maaşları da hesaplarına geçecek ve bir kayıp yaşanmayacak. Nisan ayında 2 bin TL olarak belirlenen bayram ikramiyelerine emekliler tarafından bir zam talebi olsa da henüz artıp artmayacağı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. İlk formülde ikramiyelere yüzde 25 artış yapılması ve 2 bin 500 TL'ye yükselmesi bekleniyor. İkinci seçenek ise yüzde 50 zam yapılarak 3 bin TL'ye yükselmesi olarak belirlendi. Eğer ikramiyeler 2 bin 500 TL olursa yüzde 75 ölüm maaşı alan vatandaş 1.500 TL yerine 1.875 TL bayram ikramiyesi alacak. Yüzde 50 ölüm maaşı alan vatandaş 1000 TL yerine 1.250 TL, yüzde 25 ölüm maaşı alan vatandaş 500 TL yerine 625 TL ikramiye alacak. Bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye yükselmesi durumunda yüzde 25 ölüm maaşı alan vatandaş 750 TL, yüzde 50 ölüm maaşı alan vatandaş 1.500 TL, yüzde 75 ölüm maaşı alan vatandaş 2 bin 250 TL ödeme almış olacak. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN