700 Bin TL harcayıp o işi kurdu, yıllık 9 Milyon kazanıyor! En çok zeytinciler alıyor: Emekli imam siparişe yetişemiyor

700 Bin TL harcayıp o işi kurdu, yıllık 9 Milyon kazanıyor! En çok zeytinciler alıyor: Emekli imam siparişe yetişemiyor

Kilis'te yaşayan ve 2 yıl önce emekli olarak sınır hattında bulunan bahçesine kendini adayan eski imam, yılda 9 milyon kazanıyor. Kurduğu serada meyve, sebze ve yerli zeytin fidesi gibi pek çok ürün yetiştiren Mehmet Alican, siparişlere yetişmiyor...

Yıllardır Kilis’te yaşayan, merkeze bağlı Akçabağlar beldesinde imam olarak görev yapan Mehmet Alican (61), 2 yıl önce emekli oldu. Alican, çocukluktan beri hayali olan serayı kurdu. Mehmet Alican, Suriye sınırına sıfır noktada bin 500 metrelik alana kurduğu ve 700 bin TL’ye mal olan uygulama serasında meyve, sebze ve yerli zeytin fidesi gibi pek çok ürün yetiştiriyor. Alican, kurduğu serasında 6 kişiye de istihdam ediyor.

34.jpg

"SİPARİŞLERE YETİŞEMİYORUM’’

Mehmet Alican, ‘‘2021 yılından diyanetten imam olarak emekli oldum. Babamın yaptığı seracılığı ben de yapmak istedim. Suriye’ye sıfır noktada olan bahçeme giderek hayalini kurduğum serayı oğlumla birlikte açtık. Burada meyve, sebze, zeytin fidesi üretimi yaparak 6 kişiye istihdam oluşturduk" dedi.

dfgzeyt.jpg

Serada sattıkları ürünlerin siparişlerine yetişmekte güçlük çektiklerini de söyleyen Alican, "Bunun yanı sıra Kilis’e has olan yerli yağlık Kilis zeytin fidesini de 60 TL’den satarak siparişlere yetişemiyoruz. Diğer arkadaşlarımla birlikte Kalkanlı, saurani, çelebi ve yerli olmak üzere 4 farklı zeytin fideleriyle topraklarını süslüyoruz. Yıllık kapasitemiz 100 bin fide iken bu sene 150 bin fide ile seneyi kapatacağız’’ diye konuştu.

zeyt.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN