AB'den çikolata markalarına yüksek para cezası!

AB'den çikolata markalarına yüksek para cezası!

Avrupa Birliği (AB), Mondelez International'a Birlik üyesi ülkeler arasında çikolata, bisküvi ve kahve gibi ürünlerin sınır ötesi ticaretini engellediği gerekçesiyle 337,5 milyon Euro para cezası kesti. AB ülkelerinde faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını denetleme yetkisi AB Komisyonunda bulunuyor.

AB Komisyonu, ABD merkezli Mondelez International'ın AB rekabet kurallarını ihlal ettiği için ceza aldığını açıkladı. Mondelez International'ın dünyanın en büyük çikolata ve bisküvi üreticilerinden biri olduğu anımsatılan açıklamada, şirket portföyünde Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone ve TUC gibi tanınmış çikolata ve bisküvi markalarının bulunduğu ifade edildi. 2015'e kadar HAG, Jacobs ve Velours Noir gibi kahve markalarına sahip olduğu da belirtildi.

Açıklamada, Komisyon soruşturması sonucunda şirketin çeşitli çikolata, bisküvi ve kahve ürünlerinin sınır ötesi ticaretini kısıtlamayı amaçlayan rekabete aykırı anlaşmalara giriştiğinin tespit edildiği bildirildi. Tablet çikolata satışında da belirli ulusal pazarlardaki konumunu kötüye kullandığı ifade edildi.

AB ülkelerinde faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını denetleme yetkisi AB Komisyonunda bulunuyor. Komisyon incelemede firmalara yüksek para cezaları kesiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN