Aile Bakanlığı sosyal yardımlara hız verdi! TC kimlik numaranızla hakkınız var mı öğrenin: 1.250 TL hesaplara aktarılacak!

Aile Bakanlığı sosyal yardımlara hız verdi! TC kimlik numaranızla hakkınız var mı öğrenin: 1.250 TL hesaplara aktarılacak!

Aile Destek Programı ödemelerinde son dakika gelişmesi! Hesaplara tek tek 1.100 TL ve 1.250 TL tutarlarında ödemeler yapıldı. İşte ayrıntılar...

Aile Destek Programı ödemelerinde son dakika gelişmesi! Hesaplara tek tek 1.100 TL ve 1.250 TL tutarlarında ödemeler yapıldı. Bu ödemelerin hemen alınması gerekiyor. 

Art arda gelen zamlar, düşük gelirli vatandaşların hayatını zorlaştırırken, devlet tarafından verilen desteklerin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Bu nedenle birçok kişi, Aile Destek Programı hakkında bilgi sahibi olmak için araştırmalar yapıyor.

HESAPLARA YATIRILMAYA BAŞLANDI

ödeme

Son dakika haberlerine göre, Aile Destek Programı'ndan faydalanmak isteyenler e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Bu programa başvuran 18 yaş ve üzerindeki kişilere ödemeler hesaplarına yatırılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da konuyla ilgili olarak son açıklamasında Aile Destek Programı ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlanacağını bildirmiştir. Dar gelirli vatandaşların desteğine yönelik bu programın çalışmaları hızla devam etmektedir.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

ödeme

Aktarılan detaylara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Destek Programından yararlanmak için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Bu şartlar arasında en önemlisi hane halkı gelir düzeyi bulunuyor.

Aile Destek Programı kapsamındaki ödemeler, başvuruların onaylanmasından itibaren 10 gün içinde, ilgili vatandaşların hesaplarına tek tek yatırılıyor. Bu destek ödemesini almak isteyen vatandaşlar, başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden yapabiliyorlar.

Aile Destek Programı ödemeleri, kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre farklılık gösteriyor. Buna göre, hane halkı geliri 450 Lira ve altı olanlara 1.250 Lira, 450 Lira üzeri ve 911,15 Lira altı olanlara 1.100 Lira, 911,15 Lira üzeri ve 1.372,30 Lira altında olanlara 950 Lira, 1.372,30 Lira üzeri ve 1.833,45 Lira altı olanlara ise 850 Lira ödeniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN