Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından dar gelirliye müjde! 1.500 TL aylık ödeme yapılacak! e-Devlet ile başvurular devam ediyor... Başvuran dar gelirli her ay parasını alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından dar gelirliye müjde! 1.500 TL aylık ödeme yapılacak! e-Devlet ile başvurular devam ediyor... Başvuran dar gelirli her ay parasını alacak!

Devlet ve bağlı bakanlıklar tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılan destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Kira fiyatlarının artışına kayıtsız kalınmaması halinde vatandaşlara kira yardımında bulunulacağı belirtildi. Bakan Derya Yanık kira yardımları hakkında detayları açıkladı. İşte detaylar...

Son dönemlerde ekonomik zorluklarının artmasıyla beraber dar gelirli ve ihtiyaç sahiplerine bakanlık tarafından sosyal yardımlar duyurusunda bulunuldu. Bakan Derya Yanık, kira yardımları hakkında yaptığı açıklamalarda 1.500 TL yardımda bulunulacağını belirtti. Kira yardımlarından yararlanacak kişilerin sigortasının olmaması, dul ve yetim aylığı gibi herhangi bir yardımdan yararlanmaması ve mal varlığının bulunmaması gerekir. Aynı zamanda kira yardımları için başvuru yapacak kişilerin fakirlik sınırında bulunması gerekir.

KİRA YARDIM BAŞVURULARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan kira yardımları için başvuruda bulunmak isteyenler araştırmalara başladı. e-devlet üzerinden başvuruları yapılacak olan kira yardımı için e-devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına giriş yapılması halinde gerekli bilgiler karşınıza çıkacaktır.

İLLERE GÖRE KİRA YARDIM TUTARLARI

-İstanbul, İzmir, Ankara: 1150 TL

-Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1.085 TL

-Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL

-Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL

-Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL

-Bolu, Bingöl: 715 TL.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN