Akaryakıt sektöründe hareketlilik devam ediyor: Bir şirket daha satılıyor

Akaryakıt sektöründe hareketlilik devam ediyor: Bir şirket daha satılıyor

Türkiye’de akaryakıt dağıtım sektöründe faaliyet gösteren BP'nin 770 akaryakıt bayisi, depolama ünitesi ve limanı bulunan ATAŞ’taki hisselerini satmasının ardından gözler sektöre çevirdi. Son olarak Zeren Grup, Alpet'in tamamını satın almak için Rekabet Kurumu'na başvurdu.

İngiltere merkezli BP'nin istasyonları ile depolama ünitesi ve limana sahip ATAŞ'taki hisselerini Cenevre merkezli Vitol şirketinin sahibi olduğu Petrol Ofisi'ne satmasının ardından dikkatler akaryakıt sektörüne çevrildi.

BloombergHT'de yer habere göre, T-Bank'ı satın alarak bankacılık sektörüne giren Zeren Grup, Altınbaş Holding’e ait Alpet’i satın almak için Rekabet Kurumu’na başvurdu.

Şirketin resmi sitesinde yapılan açıklamada Altınbaş Petrol ve Ticaret Anonim Şirketinin tamamının Zeren Group Yatırım Holding Anonim Şirketi tarafından devralınması işlemine başladığı belirtildi.

Rekabet Kurumu'nun onay vermesi durumunda Zeren Grup, 250 istasyonu bulunan Alpet’in tamamını devralacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN