Akaryakıta 9 lira zam şoku! Milyonlarca araç sahibine kara haber... İşte 27 Kasım 2023 güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıta 9 lira zam şoku! Milyonlarca araç sahibine kara haber... İşte 27 Kasım 2023 güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Sabah yola düşen araç sahipleri 9 liralık zam şokuyla şaşkına döndü. Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. İşte 27 Kasım 2023 güncel akaryakıt fiyatları…

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren açıklama ünlü Ekonomist Turhan Bozkurt'tan geldi. Sabah saatlerinde yola düşen vatandaşlar aldığı haber ile neye uğradığını şaşırdı. Özel tüketim vergileri ile birlikte akaryakıt fiyatlarına da zam haberi geldi. Fiyatlar 8 ila 9 TL birden artacak. İşte 27 Kasım 2023 güncel akaryakıt fiyatları…

AKARYAKITA 9 TL ZAM

Devlet tarafından belirlenen özel tüketim vergilerinde artışa gidilirken ünlü Ekonomist Turhan Bozkurt araç sahiplerini kahreden haberi duyurdu. Litre başına 8 ile 9 TL zam yolunun görüldüğünü işaret eden Bozkurt, akaryakıta maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) geleceğini söyledi. Bozkurt, zamlarla birlikte pompa fiyatının da aynı tutar da artış göstereceğinin altını çizdi.

akaryakita-indirim-yapilacak-mi.jpg

27 KASIM 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası

  • Benzin fiyatı: 34,50 TL
  • Motorin fiyatı: 37,54 TL

İstanbul Avrupa Yakası

  • Benzin fiyatı: 34,55 TL
  • Motorin fiyatı: 37,60 TL

Ankara

  • Benzin fiyatı: 35,20 TL
  • Motorin fiyatı: 38,20 TL

İzmir

  • Benzin fiyatı: 35,30 TL
  • Motorin fiyatı: 38,36 TL

petrol-akitmak-kapak.jpg

AKARYAKIT NASIL HESAPLANIR?

Türkiye'de benzin ve motorun fiyatlarını hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatı baz alınmaktadır. Bu fiyata ÖTV ve EPDK payının eklenmesi ile birlikte KDV hariç rafineri satış fiyatı ortaya çıkıyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatının hesaplanması içinde Akdeniz Tire İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz Ürün fiyatı ve günlük dolar kuru Takip ediliyor. Belirli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı ortaya çıkmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN