Akaryakıtta bir indirim daha: Tabelada benzin ve motorin fiyatları yeniden değişecek

Akaryakıtta bir indirim daha: Tabelada benzin ve motorin fiyatları yeniden değişecek

EPDK rafinerilerden kar marjlarında indirim yapılması talimatının ardından motorinde 1.5 lira, benzinde ise 1.20 lira kadar indirim bekleniyor.

Türkiye'de akaryakıt fiyatları, Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki hareketliliğe bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Son olarak, motorin grubunda gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 21 kuruşluk bir indirim gelmişti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) dün akaryakıt bayilerine gönderdiği yazıda, ham petroldeki indirimlerin tüketicilere yansıtılması gerektiği talimatını vermişti. EPDK'nın yazısında, marj oranlarının güncellenmesi talep edilmiş ve benzin ile motorin fiyatlarında 1 lira ila 1 lira 50 kuruş arasında indirim yapılması istenmişti. Bu gelişmenin ardından, bu gece yarısı benzin ve motorine indirim geleceği öğrenildi.

EPDK'nın talimatıyla bu gece yarısı motorine 1,5 lira, benzine ise 1 lira 20 kuruş indirim yapılacağı duyuruldu.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Avrupa Yakası: Benzin 41.22 TL, Motorin 43.15 TL, LPG 20.49 TL.

İstanbul Anadolu Yakası: Benzin 41.13 TL, Motorin 43.08 TL, LPG 19.99 TL.

Ankara: Benzin 41.93 TL, Motorin 43.92 TL, LPG 20.39 TL.

Bu indirimler, uluslararası piyasalardaki fiyat hareketliliğinin yanı sıra, yerel düzeyde EPDK'nın sektör üzerindeki düzenleyici etkisiyle de ilişkilendiriliyor. Tüketiciler için önemli bir maliyet kalemi olan akaryakıt fiyatlarındaki bu değişiklikler, özellikle uzun vadeli ekonomik planlama yaparken dikkate alınması gereken faktörler arasında yer alıyor.

EPDK'nın sektöre yönelik aldığı kararlar ve uluslararası piyasalardaki gelişmeler, akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde önemli rol oynamaya devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN