Akaryakıtta bunlar “iyi günlerimiz” dedirten gelişme! Dev banka kötü haberi verdi: 50 lira birden zam gelebilir

Akaryakıtta bunlar “iyi günlerimiz” dedirten gelişme! Dev banka kötü haberi verdi: 50 lira birden zam gelebilir

Akaryakıta peş peşe gelen zamlar herkesin canını sıkmaya devam ediyor. Fakat son yaşanan gelişme bu günleri mumla arayacağımızı gösterdi. Öyle ki akaryakıta öncekilere hiç benzemeyen yeni bir zam gelmesi bekleniyor…

Brent petrol fiyatı 77 dolara kadar geriledi. Fakat indirim beklentisi oluşmadan fiyatlar yeniden 80 doları aştı. Dolar kurunda yaşanan yükseliş de akaryakıt fiyatlarında indirim olması konusunu epey uzaklaştırıyor.

FİYATLAR ARTMAYA DEVAM EDECEK

Piyasadaki gelişmeler bu yönde ilerlerken, Alman Bankası Commerzbank, brent petrolün ilk çeyrekte 85 dolar olacağını tahmin ediyor.

akaryakit-fiyatlari-1.jpg

Merkezi Frankkurt’ta olan banka, petrol talebindeki artıştan dolayı 2024’ün ikinci döneminde Suudi Arabistan’ın üretim kesintisini tersine çevirmesine imkan sağlayacak bir arz açığının bile muhtemel olduğunu belirtti.

Brent Ham Petrolün 2024’ün ilk çeyreğinde varil başına 85 dolar olmasını öngören banka, 2024’ün sonunda fiyatların 90 doları bulacağını tahmin ediyor. Bu tahminin doğru çıkması, dolar kurundaki artış da hesaplandığında akaryakıtta 50 lira ve üzerinde bir artışın yaşanabileceğini ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN