Akaryakıtta son 9 ayın en büyük indirimi geliyor! Tabelalar sil baştan değişecek, büyük gün yaklaştı

Akaryakıtta son 9 ayın en büyük indirimi geliyor! Tabelalar sil baştan değişecek, büyük gün yaklaştı

Petroldeki hareketlilik devam ederken talep endişelerinde artış yaşanmasıyla uluslararası piyasalarda brent petrolün varil fiyatı %4'ü bulan düşüşe geçerek Ocak ayından bu zamana kadar ilk defa kritik seviye 80 doların altına indi. Petrolde yaşanan gerileme sonrası akaryakıt fiyatlarındaki değişiklik merak edildi. İşte, petroldeki düşüşün akaryakıt üzerindeki etkisi...

Salı gününü 82,68 dolar seviyelerinde kapatan brent petrolün varil fiyatı, bugün %4'ü bulan düşüş ile 80 doların altına indi. Bu gelişme sonrası, brent petrol varil fiyatı Ocak ayından bu zamana kadarki en düşük seviyesini görmüş oldu. Batık Teksas Türü (WTI) ham petrolün varili de 74 dolardan satışa çıkıyor.

ABD'nin bu hafta açıkladığı verilerden sonra FED faiz artışlarının uzun bir süre daha devam edeceğiyle ilgili endişeler ortaya çıktı. FED'in para politikasına dair beklentiler ile dün %0,7 yükselişe geçen dolar, bugün 105,3 seviyelerinde.

Doların diğer para birimlerine karşı değerine tartan endeskte yaşanan artış, dolara endeksli petrolü diğer para birimlerini kullanmakta olan alıcılar için daha da pahalılaştırıyor. Bu da alımlarda azalma yaşanmasına sebep olarak petrol fiyatlarının düşmesine destek oluyor.

 petrolde düşüş

AKARYAKIT İNDİRİMİ BEKLENİYOR!

Petrol fiyatındaki gelişmeler araç sahiplerince yakından takip ediliyor. Brent petrolün yaşadığı sert düşüşten sonra milyonlarca sürücü akaryakıt fiyatlarında yaşanacak gelişmeye odaklandı. En son geçtiğimiz geçe motorin fiyatı 69 kuruş indirilmişti. Petrolde yaşanan bu düşüş sonrasında akaryakıta yeni bir zam daha gelmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN