Akaryakıtta tabela yine değişti! Kritik bir rakam daha aşıldı... İşte 3 Ekim 2023 güncel benzin, motorin, LPG fiyatları

Akaryakıtta tabela yine değişti! Kritik bir rakam daha aşıldı... İşte 3 Ekim 2023 güncel benzin, motorin, LPG fiyatları

Akaryakıt fiyatlarında tabelalar yeniden değişti. Araç sahiplerinin yakından takip ettiği, benzin, motorin ve LPG fiyatları güncellendi. Ekim ayı ile birlikte ilk zam gelirken, sürücüler isyan bayrağını çekti. Peki, güncel akaryakıt ve LPG fiyatları ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Son 2 yıldır hızla yükselen dolar kuru ve enflasyonun etkisiyle, akaryakıt fiyatlarına peş peşe zam gelmeye devam ediyor. Seçimden sonra hızlanan zamlar sonucunda, benzin, motorin ve LPG'de tarihi rekorlar kırıldı. Neredeyse her hafta gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Zam sonrası tabela fiyatları güncellendi.

AKARYAKITTA TABELA YENİDEN DEĞİŞTİ

Gece yarısı ile birlikte fiyatlar değişti. Sabah saatlerinde işe gitmek için akaryakıt istasyonuna giden sürücüler, karşılaştığı manzara karşısında şok geçirdi. Yılın ikinci yarısında alınan ÖTV kararı ile birlikte akaryakıt ve LPG grubuna 5 TL kadar zam yapılmıştı.

ÖTV zammının ardından her hafta gelen zamlar sürücüye isyan bayrağını çektirdi. Motorin fiyatları zamların ardından 40 TL'yi geçerken, benzin fiyatları ise 40 TL bandına yaklaşmıştı.

513253529.webp

GECE YARISI ZAM GELDİ

Akaryakıt fiyatlarında son olarak benzin fiyatlarına indirim gelmesiyle 40 TL bandından uzaklaştı. Ülkemizde sürekli olarak yükselen kur farkı nedeniyle akaryakıtta sık sık zam görülüyor. Dünya üzerinde artış gösteren brent petrol varil fiyatı ve dolar kuru akaryakıt fiyatlarını etkiledi.

Son olarak benzin fiyatlarına 1 lira 94 kuruş indirim gelirken, LPG'li araç kullanıcılarına kötü haber geldi. Gece yarısı itibariyle LPG'ye (Otogaz) 69 kuruş tutarında zam yapıldı. Ucuz olmasından dolayı benzinli aracına tüp taktıran vatandaşlar, son gelen zamlar ile pişman oldu.

ben-tt8w.jpg

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT VE LPG FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda Benzin fiyatı: 36,61 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda Motorin fiyatı: 40,06 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda LPG litre fiyatı: 18.60 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda Benzin fiyatı: 36,66 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda Motorin fiyatı: 40,12 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda LPG fiyatı: 18.60 TL

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT VE LPG FİYATLARI

  • Ankara'da Benzin fiyatı: 37,26 TL
  • Ankara'da Motorin fiyatı: 40,68 TL
  • Ankara'da LPG fiyatı: 18.50 TL

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT VE LPG FİYATLARI

  • İzmir'de Benzin fiyatı: 37,36 TL
  • İzmir'de Motorin fiyatı: 40,84 TL
  • İzmir'de LPG fiyatı: 18.20 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN