Akrepler cepleri terk ediyor! Hem doğalgaza hem de otogaza zam! % 224 daha fazla…

Akrepler cepleri terk ediyor! Hem doğalgaza hem de otogaza zam! % 224 daha fazla…

Ev sahiplerine hem de araç sahiplerini üzecek bir açıklama yapıldı. Doğalgaz üzerinden alınan tüketim vergisine %224 zam yapıldı. Yapılan zamlar ile birlikte vatandaşlar nasıl ödeme yapacaklarını kara kara düşünmeye başladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte doğalgaz ve otogaz fiyatlarındaki son gelişmeler…

Doğalgaz üzerinden alınan özel tüketim vergisi yani ÖTV'ye %224 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Yapılan zamlar ile birlikte hem evlerde hem de motorlu taşıtlarda kullanılan otogaz fiyatları zamlandı. Cumhurbaşkanı kararı ile resmi gazetede yayınlanan karar ile birlikte ÖTV zamları yansıtılmaya başladı. Yeni zamlar vatandaşın cebini yakacak. İşte doğalgaz ve otogaz fiyatlarındaki son gelişmeler…

DOĞALGAZ FİYATLARINA REKOR ZAM

Resmi Gazete’de yayınlanan karar doğrultusunda doğalgaz fiyatlarına zam yapıldığı belirtildi. Yapılan açıklamalar doğrultusunda ÖTV tutarı standart metreküp başına doğalgaz fiyatlarından 0,0747 TL olurken motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğalgazlı ise metreküp başına 2,7944 oldu.

dogalgaz-2.jpg

Bu kapsamda ÖTV tutarlarında %224'lük bir artış olduğu görülmektedir. Zamlardan önce standart metreküp başına doğalgaz fiyatları 0,0230 TL, motorlu taşıt olarak kullanılan doğalgazlı ise 0,8599 TL olarak alınıyordu. Doğalgazda yapılan zam tutarı ile birlikte evlerde ısınma ve pişirme amaçlı kullanılan doğalgazın yanı sıra motorlu araçlarda kullanılan LPG fiyatının da yükselmesi bekleniyor.


VATANDAŞ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Yapılan zamlar ile birlikte vatandaşlar da bütçelerini düşünmeye başladı. Cumhurbaşkanı kararı ile birlikte akaryakıtta ÖTV zammı yapılmasına karar verildi. Benzinin litre fiyatı 6 TL olurken motorinin litre fiyatı ise 6,05 TL oldu. Gece yarısı itibariyle tüm fiyatlar tek tek değiştirildi.

dogalgaz-fatura.jpg

Doğalgaz ve akaryakıtta yapılan zamların enflasyonu hangi oranda etkileyici merak edilen konular arasında yer alıyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklama doğrultusunda tüketici fiyat endeksi yani TÜFE’ye %1 üzerinde etki etmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN