Almak isteyen çeyrek bozacak! Arap şeyhleri kilolarca sipariş veriyor, kilosu 3500 TL ama yok satıyor

Almak isteyen çeyrek bozacak! Arap şeyhleri kilolarca sipariş veriyor, kilosu 3500 TL ama yok satıyor

Türkiye'de rekor fiyatla satışa çıkan o ürünü almak isteyenler çeyrek altını bozdurmaya hazır olsun. Arap şeyhleri tarafından kilo kilo sipariş edilen o ürünün kilo fiyatı 3500 TL'yi buldu. Fiyatı tuzlu olsa da canı çekenler paraya kıyıyor...

Türkiye'de sezonu başlayan o ürün 3500 TL'den alıcı buluyor. Bu devirde canı çeken altınlarını satmaya başlayacak. Yüksek fiyattan satılınca Arap şeyhleri kilo kilo almaya başladı. İşte rekor fiyata satılan o ürün...

ARAP ŞEYHLERİNDEN YOĞUN TALEP

Türkiye'de başlayan erik hasadı, her sene olduğu gibi fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Bursa'da başlayan hasadın ardından mikrofonlar 25 yaşındaki ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası'ya yöneldi. Eriklerin kilosunu 3.500 TL'den satan Ası, Arap şeyhlerinin sofrasından eksik etmediği belirtiliyor. Ailecek ziraat mühendisi olan bu aile, kış mevsiminde erik yetiştiriciliği yapıyor. Şubat ayı içerisinde başlayan hasatlarla Mustafa Kutay Ası, satışlarına başladı.

728xauto-12.webp

KİLOSU 3.500 TL

En çok talep aldığı müşterileri Arap şeyhleri olurken, genç üretici dünyanın dört bir yanına erik gönderiyor. Ası, yaklaşık olarak 800 metrekarelik bir alanda kurduğu serada ürettiği erikleri, İznik'in tanıtımına katkıda bulunmak için çini kase ile yollamayı tercih etti.

728xauto-11.webp

Eriklere müthiş bir ilgi olduğunu söyleyen Ası, kilosunu 3 bin 500 liradan sattığını söyledi. Ağaçlara yıl boyunca bebek gibi baktıklarını ifade ederek, detaylardan bahsetti.

1080xauto-2.webp

ERKEN HASAT MÜMKÜN

Akıllı serada yetiştirdiği erikleri, sera sıcaklığı sistemi kurarak ayarladığını ve erken hasadın mümkün olduğunu paylaştı. Çok maliyetli bir işe girdiğini söyleyen Ası, ısıtma için kullandığı kömürün masraflı olduğunu belirterek, "bu sene kış ayının ülkemizde çok sert geçmesinden dolayı 200 bin lirayı buldu” ifadelerini kullandı.

728xauto-13.webp

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN