Almanya'dan ev alacak Türklere 1 milyon TL ödeme! Şartlar belli oldu

Almanya'dan ev alacak Türklere 1 milyon TL ödeme! Şartlar belli oldu

Almanya'da Hessen Eyaleti, ilk evini alacak olanlara 20 bin Euro'dan 30 bin Euro'ya varan bir ödenek desteği sağlayacağını açıkladı. Bu desteğin, dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak ve konut krizini hafifletmek için düzenlendiği belirtildi.

Almanya’da yaklaşık 350 bin Türk’ün yaşadığı Hessen Eyaleti, dar gelirli ailelere destek ve konut krizindeki sıkışıklığı aşmak için, 'Ev ödeneği' başlatıyor. Sözcü'den Ali Güven'in haberine göre, aile başına ödenecek toplam miktar ise karı-koca için 10'ar bin Euro ve 18 yaş altı her çocuk için 5 bin Euro. Desek, 10 taksitte yeni ev sahibine ödenecek.

Destekten yararlanmak için Hessen Eyaleti'nin resmi web sitesi üzerinden başvuru yapılması gerekiyor. Desek, apartman daireleri ve lüks villalar için de geçerli. Ev ödeneği alanlar, kamu bankasından indirimli tamirat veya yenileme kredisi de alabilecekler.

Evli olmayan fakat birlikte yaşayan çiftler de destekten yararlanabilecek. Hessen Eyaleti hükümeti, genç ailelerin emlak vergisi muafiyeti için federal hükümete çağrı yaptı.

DESTEKTEN YARARLANMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR ŞUNLAR

Hessen Eyaleti'nde ikamet etmek

İlk defa ev satın almak

Alınacak ev Hessen Eyaleti'nde bulunmalı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN