Altın alma peynir al! Kilosu 400 bin TL… Kimse yanından dahi geçemiyor

Altın alma peynir al! Kilosu 400 bin TL… Kimse yanından dahi geçemiyor

20.500 Euro'luk fiyatı ile Guinness Rekorlar Kitabı'na giren o peynirin rekoru alt üst oldu. Bu peynir resmen yatırım aracı. Altından bile daha pahalı bir rakama satışa çıkarıldı. Kilosu yaklaşık 400 bin TL ediyor. İşte tüm detaylar…

Dünyanın en pahalı peynir rekoru İspanya'dan geldi. Açık artırma ile satışa çıkarılan 2,2 kiloluk peynir 30.000 Euro'ya alıcı buldu. Kilosu yaklaşık 400 bin TL eden bu peynir Guinness Rekorlar Kitabı’nın yeni rekortmeni oldu. İşte tüm detaylar…

DÜNYANIN EN PAHALI PEYNİRİ


Kuzey İspanya'nın çiğ inek sütü veya inek, koyun ile keçi sütü karışımı kullanılarak yapılan cabrales mavi peyniri dünya rekorlar kitabına adını yazdırdı. Cabrales peynirinin 2,2 kilogramlık bir parçası açık artırmaya çıkarıldı. 30.000 Euro karşılığında satılan peynir dünyanın en pahalı peyniri unvanını almaya hak kazandı.

cabrelas.jpg

NTV'de yer alan açıklamalar doğrultusunda peynirin Asturias'taki El Llagar de Colloto'nun sahibi olan restoran sahibi Iván Suárez tarafından satın alındığı bildirildi. Peyniri yapan Guillermo Pendas, İspanya devlet Haber Ajansı EFE’ye açıklamalarda bulundu. Pendas, "İyi bir peynirimiz olduğunu biliyorduk ama aynı zamanda kazanmanın da çok zor olduğunu biliyorduk" açıklamalarında bulundu.

cabrelas-peynir.jpg

Los Puertos fabrikasının sahibi Pendas'ın annesi Rosa Vada, peynirin 1400 metre yükseklikteki bir mağara içerisinde 7 derece sıcaklıkta olgunlaştırıldığını ve peynirin o mağarada en az 8 ay kaldığını dile getirdi. Cabrales peynirinin normal fiyatı kilo başına 35 ila 40 Euro arasında yer almaktadır. Suarez'in de satın aldığı peynirin önceki Guinness Dünya Rekoru fiyatı 2019'da 20.500 Euro olarak görülmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN