Altın bilezik, kolye, çeyrek alacaklar dikkat! Kuyumculardan uyarı geldi: Yoksa başınız ağrıyabilir

Altın bilezik, kolye, çeyrek alacaklar dikkat! Kuyumculardan uyarı geldi: Yoksa başınız ağrıyabilir

Altın alacaklara kuyumculardan kritik uyarı geldi! Altın bilezik, kolye, çeyrek ve gram altın alırken bunlara dikkat edin. Aksi halde karşılaşacaklarınız başınızı çok ağrıtabilir. İşte altın alırken dikkat edin...

Altın fiyatlarındaki yükselişin ardından kuyumculardan uyarı geldi. Gram altının 1960 TL seviyelerine yükselmesiyle beraber, sahtecilikte de artış görüldü. Sarraflardan yatırımcılara ve altın alacaklara tavsiyeler geldi. İşte o tavsiyeler...

ALTINDA SAHTECİLİK BAŞLADI

Yatırımcıların güvenilir liman olarak adlandırdığı altının aslında çok da güvenilir olmadığı ortaya çıktı. Son zamanlarda hızla artan altın fiyatlarıyla beraber piyasada sahte altınların da olduğu paylaşıldı. Sahtesi ve gerçeği arasında çok fark olmadığını söyleyen sarraflar, alışveriş esnasında dikkatli olmaya davet ediyor. Altın almadan önce ürünü dikkatlice inceleyerek sertifikalarını kontrol etmeli ve güvenilir bir kaynaktan satın alınması gerektiği paylaşıldı.

gram-altin-1000-tlyi-asacak-batirel-tarih-ve-rakam-verdi-36aaa571.jpg

ALIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

Sarraf Serkan Kuyumcu'nun açıklamalarına göre altın, her dönem büyük ilgi gören yatırım araçlarından birisidir. Eski dönemlerden itibaren birikim yapmak isteyenlerin tercihi olan altın, özellikle son günlerde hızlı bir yükseliş yaşadı. Kötü niyetli kişiler tarafından altın hedef alındı. Vatandaşların ve yatırımcıların mağdur olmaması adına altın alışverişini güvenilir sarraflardan yapılması öneriliyor.

Altın alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi. TSE Belgesi, patenti ve içerisinde altının ayarını gösteren rakamların olması gerektiğini işaret etti. Şüphe çeken bir tavır sergilendiğinde sarraflardan faturasını talep etmeniz gerektiğini vurguladı.

194776-75439959.jpg

UZMANLARA DANIŞIN

Tüketicileri bilinçli olmaya davet eden Kuyumcu, güvenilir kuyumcu ya da altın satıcılarıyla çalışmaları halinde sahte olma riski de düşecektir. Altın alışverişinde şüphe duyduğunuz vakitlerde uzmanlardan da destek alınabileceğini ve yetkililere başvuruda yapılabileceğini öne sürdü. Tüketicilerin maddi kayıplardan korunması adına tedbirli olması gerektiği paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN