Altın biriktirenlerin dizlerinin bağı çözülecek! Altında 96 bin lira için tarih verildi: Sabreden kazanır

Altın biriktirenlerin dizlerinin bağı çözülecek! Altında 96 bin lira için tarih verildi: Sabreden kazanır

Yatırım tercihini altından yana kullananların yüzü gülüyor. Altında 96.000 TL için o tarih işaret edildi. Sabredenler o tarihte muradına erecek. Ünlü bankada önemli açıklamalar geldi. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Dünyada en çok yatırım yapılan araçlardan biri olarak karşımıza çıkan altın her geçen gün değerini katlamaya devam ediyor. Uzman isimler ve bankalar tarafından yapılan tahminler dikkat çekerken altındaki son gelişmelerde yakından takip ediliyor. Dünyaca ünlü banka altın için 96.000 rakamını işaret etti. İşte tüm detaylar…

altinlar.jpg

Altın, yüzyıllardır güvenli liman olarak kabul edilen bir yatırım aracıdır ve son dönemlerde yaşanan ekonomik belirsizlikler, altının değerini daha da artırmıştır. Bank of America'nın 2025 yılı için altın fiyatı tahminleri, bu değerli metalin parlak geleceğine dair önemli ipuçları sunuyor. Bankaya göre, altının ons fiyatı 2025 yılına kadar üç bin dolara ulaşabilir. Bu, yaklaşık olarak 96 bin Türk Lirası'na denk geliyor.

EKONOMİK BELİRSİZLİKLER VE MERKEZ BANKALARININ ALIMLARI

Dünya genelinde yaşanan ekonomik belirsizlikler ve merkez bankalarının yoğun altın alımları, altını cazip bir yatırım aracı haline getirmiştir. Özellikle ABD'nin ikinci büyük bankası olan Bank of America, değerli metaller için yaptığı fiyat tahminlerinde bu faktörleri dikkate almaktadır. Bankanın emtia stratejisti Michael Widmer, merkez bankalarının para politikalarını sıkılaştırdıkça altının direncinin arttığını vurgulamaktadır. Bu, altının fiyatlarının dirençli bir şekilde artmaya devam edeceğini gösteren bir işarettir.

bank-of-america.jpg

ÇİN MERKEZ BANKASININ ROLÜ

Özellikle Çin merkez bankası, 2023 yılında uluslararası piyasalardan 200 tondan fazla altın satın alarak, parasal sıkılaştırmaya rağmen fiyatların düşmesini önlemiştir. Bu, aynı zamanda Çin'in perakende sektöründeki artan faaliyeti de yansıtmaktadır. Çin'de mücevher satışları ve parasal olmayan altın ithalatı, bu yılın başlarında rekor seviyelere ulaşmıştır.

FED'İN FAİZ POLİTİKALARI VE ALTIN FİYATLARI

Fed'in faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor ve bu da yatırımcıların piyasaya geri dönmesine neden olabilir. Widmer, daha önce Fed'in 2024'ün ilk çeyreğinde faiz indirimine gitmesi halinde 2.400 dolar/ons fiyat tahmininde bulunmuştu. Ancak şimdi, bu rakamı yükselterek altının 2025'e kadar 3.000 dolar/ons'a yükseleceğini öngörüyor.

fed-altin-dolar-kapak.jpg

FON YÖNETİCİLERİNİN GÖRÜŞLERİ VE ALTIN PİYASASI

Fon yöneticileri de altın fiyatlarındaki hızlı yükselişin devam edebileceğine inanıyor. Özellikle Fed'in bu sene faiz indireceği beklentisi, Ortadoğu ve Ukrayna'daki çatışmalar gibi faktörler, güvenli liman alımlarını artırıyor. Gama Asset Management'tan Rajeev De Mello ve Ruffer Investment Co. Yatırım Direktörü Duncan MacInnes gibi isimler, altın varlıklarının artacağına dair sinyaller aldıklarını belirtiyor.

altin-1.jpg

ENFLASYON VE ALTIN FİYATLARI

ABD'de mart ayı enflasyonu, beklentilerin üzerinde çıkarak altın fiyatlarında kısa süreli bir düşüşe neden oldu. Ancak bu, altının uzun vadeli değerinde bir değişiklik yaratmadı. Piyasa analistleri, enflasyon verilerinin Fed'in faiz politikaları üzerindeki etkisini ve dolayısıyla altın fiyatları üzerindeki potansiyel etkilerini yakından takip ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN