Altın cam tavanı kıracak diyerek açıkladı! Bu sabah altında taze rekor: 2024'te yeni zirveler için yükseliş başladı

Altın cam tavanı kıracak diyerek açıkladı! Bu sabah altında taze rekor: 2024'te yeni zirveler için yükseliş başladı

Altın fiyatları yükselişte! Cam tavanı kıracak diyerek altının geleceği noktayı açıkladı. Bu sabah altında taze rekor! 2024 yılında yeni zirveler için şimdiden yükseliş başladı! İşte altında son durum...

Ons altın, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından sıkılaştırma döngüsünün sona erdiği sinyalleri ve 2024'te borçlanma maliyetlerinin düşeceği beklentileriyle bu haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

ONS ALTINDA YUKARI DOĞRU BEKLENTİ

altin-ne-kadar.webp

2039 doların üzerinde yaşanan kar realizasyonu sonucunda ons altın, 2030 dolar seviyelerine geriledi. Şu an itibarıyla, dünkü kapanışa göre yüzde 0,37 artışla 2031,03 dolardan işlem görüyor. Analistler, 2032 doların üzerinde kalınması halinde 2054 dolara doğru bir hareket beklentisi taşıyor.

GRAM ALTIN 2000 LİRAYI AŞTI

gram-altin-fiyat.webp

Yurt içinde gram altın da rekor seviyeye ulaşarak serbest piyasada 2026 lirayı aştı ve tarihi zirvesini güncelledi. Anlık olarak 1967 TL seviyelerinden işlem gören gram altın, çeyrek altın için 3.389 TL, Cumhuriyet altını için 13.768 TL ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı için ise 1.967 TL seviyelerinde bulunuyor.

KIDEMLİ ANALİSTTEN DOLAR VE ALTIN YORUMU

altin-fiyatlari.webp

City Index'in kıdemli analistlerinden Matt Simpson, Fed'in güvercin dönüşünün altın fiyatlarını olumlu etkilediğini belirterek, "Dolar için düşüş eğilimi yaratan ve altına fayda sağlayan bir ay" ifadelerini kullandı. ANZ analistleri de benzer bir şekilde, Fed'in 2024'ün 3. çeyreğinde faiz indirimine başlamasını beklediklerini ve bu durumun altın fiyatlarını yeni zirvelere taşıyabileceğini değerlendirdi.

Piyasalarda şimdi, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası'nın bugün verecekleri faiz kararları merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN