Altın fiyatları ortalığı yaktı! Dünya devinden piyasayı sallayan açıklama: Yeni rekor o tarihte geliyor!

Altın fiyatları ortalığı yaktı! Dünya devinden piyasayı sallayan açıklama: Yeni rekor o tarihte geliyor!

2023 yılının mart ayı ile birlikte açıklanan FED faiz kararı sonrasında altın fiyatlarındaki dalgalanmalar hız kazandı. Küresel anlamda yaşanan banka krizi ile birlikte yatırımcılar altına koştu. Her an gelişmelerin devam ettiği altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. ONS alın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte gram altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Yeni altın rekoru beklentisi başladı. İşte tüm detaylar...

ALTIN FİYATLARINDA DURUM DEĞERLENDİRMESİ!

Altın fiyatları 2023 yılına hızlı bir başlangıç yaptı. 2022 yılında istenilen kazancı sağlayamayan altın 2023 yılında ise şimdiden rekor kırmaya başladı. Milliyet'ten Duygu Erdoğan tarafından kaleme alınan bir haberde altın fiyatlarındaki artışın devam ettiği vurgulandı.

Koronavirüs pandemi süreci (2020 Ağustos) ile birlikte 2 bin 81 dolara kadar yükselen ONS altın fiyatı, 2022 yılının mart ayında 2 bin 30 liraya kadar yeniden çıkmayı başarmıştı. Yılın bu aylarında artış gösteren altın fiyatları 2023 yılının mart ayı ile birlikte yeniden dalgalanmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde 2006 dolar seviyesine kadar yükseldiği belirtilen ons altın fiyatı bugün de devam eden yükseliş ivmesiyle birlikte 2 bin 27 dolar seviyesini gördü. Geçtiğimiz gün içindeki ons altında genel seyrin ise 2 bin 23 dolar seviyeleri olduğu açıklandı.

kapak-jvq0-cover.webp

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞE DEVAM EDECEK!

Ons altın fiyatlarında son 2 gündür hızlı bir tırmanışın olduğu dikkat çekerken TL bazında gram altın fiyatları bir gün içerisinde 60 liraya kadar fiyat artışı yaşadı. Gram altın fiyatlarında yaşanan ani yükseliş ile birlikte tarihi bir seviyeyi test etmeyi başardı. ABD'de yaşanan banka krizi ve brent petrol varil fiyatı ile birlikte gelişen süreç sonrasında yükselişin devam edeceği tahminler arasında yer alıyor.

Kapalıçarşı'da gram altın fiyatı son 2 gündür sürekli olarak değer kazandığı ve 1.264 TL'ye kadar yükseldiği dikkat çekti. Bir önceki gün ilke birlikte 1.225 seviyesinden artış göstererek 1.250 TL'ye kadar yükseliş göstermişti. Gün içerisinde 1.255 TL seviyesini de aştığı belirtilirken çeyrek altın fiyatları ise 2.046 TL'ye kadar yükseliş gösterdi.

17914-1.jpg

ONS ALTIN REKORU HER AN AŞILABİLİR!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan bir haberde ise altın fiyatları ABD'de yaşanan resesyon endişesi karşılığında hızla yükselişe başladı. Brent petrol varil fiyatında yaşana olay ve banka krizleri ile birlikte FED tarafından faiz alanlarında atacağı adımlar sınırlandırıldı.

Bu gelişme ile birlikte altına yönelik talepler hız kazandı. Bank Of America analistleri tarafından altın tarafında yaşanan hareketler yorumlandı. Analisteler ONS altın fiyatının 2078 dolar olan rekorunun her an aşılabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN