Altın fiyatlarında beklenmedik yükseliş

Altın fiyatlarında beklenmedik yükseliş

Altın fiyatlarında yön yeşil ibreye döndü. Gram altın güne 981,89 TL seviyesinde başlarken an itibarıyla 1001 liradan işlem görüyor.

Çarşamba günü ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışı sonrası Fed Başkanı Powell’ın verdiği mesajlar altın piyasasının düşmesine yol açmıştı.

Bugün öğleden sonra ABD’den gelen kritik veri sonrası ise altın fiyatları yukarı doğru hareketlendi. Ekim ayında tarım dışı istihdam 261 bin arttı. Piyasa beklentisi 200 bin artış gerçekleşeceği yönündeydi. İşsizlik oranı ise beklenmedik bir şekilde yüzde 3,7 seviyesine yükseldi. Piyasa beklentisi işsizlik oranının yüzde 3,5 olarak gerçekleşeceği yönündeydi.

ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Gerileyen dolar yönünü aşağıya çevirince altın fiyatları değer kazanmaya başladı. Analistler, altının ons fiyatının, kritik 1.620 dolar desteğinden gelen tepki alımları ve dolar endeksindeki gerilemenin etkisiyle yükseldiğini söyledi.

Verilerin açıklanmasından sonra gram altın 1000 TL seviyesini aştı. Gram altın bu seviyeyi aşarak saat 18.00 sularında 1001 TL'den işlem gördü. Çeyrek altın ise aynı saatlerde 1635 TL seviyelerinde yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN