Altın fiyatlarında ibre tersine döndü! Tunç Şatıroğlu üstüne basa basa uyardı: Gram altın bu tarihte fırlayacak!

Altın fiyatlarında ibre tersine döndü! Tunç Şatıroğlu üstüne basa basa uyardı: Gram altın bu tarihte fırlayacak!

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Hafta başında toparlanma sürecine giren altın fiyatları merakla beklenen ABD enflasyonun açıklanmasıyla tekrardan düşüşe geçti. Gram altın tekrardan psikolojik sınır olan 1000 liranın altına kadar geriledi. Ons altın fiyatı da küresel piyasalarda düşüşe geçti. Yaşanan durum sonrası piyasayı değerlendiren ekonomist Tunç Şatıroğlu, gram altın için beklediği seviyeyi açıkladı. Peki altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?

Altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri açıklandı. Açıklanan kritik veri sonrası gram altın ve ons altında düşüşler yaşanmaya başladı. Gram altın tekrardan psikolojik sınır olan 1000 liranın altına kadar düştü. Ons altın ise yakaladığı yükseliş ivmesini kaybederek düşüşe geçti. Yaşanan düşüşlerin ardından yatırımcılar altın fiyatlarını sorgulama başladı. Piyasalardaki son durumu değerlendiren ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, gram altın için yeni tahminde bulundu. Düşüşlerin geçici olduğunu belirten Şatıroğlu, gram altın için öyle bir rakam verdi ki... Yapmayan pişman olacak. Peki ABD enflasyon verileri sonrası altın fiyatlarında son durum ne? Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? İşte Tunç Şatıroğlu'nun dikkat çeken altın yorumu...

SON DAKİKA: ABD ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyonu açıklandı. Açıklanan verilere göre, ABD enflasyonu aylık yüzde 0,4 , yıllık yüzde 8,2 oldu. Beklenti aylık yüzde 0,2 artışla yıllık enflasyonun yüzde 8,1 olması yönündeydi. Çekirdek enflasyon da aylık bazda yüzde 0,6 ile yüzde 0,4 olan beklentilerin üzerine çıktı. Böylece enflasyonda 40 yılın zirvesi görüldü.

k434334-78.jpg

ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ HIZLANDI

Geçtiğimiz haftalarda düşüşe geçen ancak toparlanma sürecine giren altın fiyatlarında rüzgar yön değiştirdi. ABD enflasyon verileri sonrası altın fiyatlarında düşüş başladı. Ons altın gün içerisinde 1670 dolardan işlem görürken, kritik veri sonrası 1654 liraya kadar düştü. Gram altın ise 1005 liradan 984 TL'ye kadar geriledi. Yaşanan düşüş sonrası yatırımcılar 'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?' sorusunu araştırmaya başladı.

GRAM ALTINDA BEKLEDİĞİ SEVİYEYİ AÇIKLADI

Yaşanan hareketlilik sonrası değerlendirmelerde bulunan ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, altın fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yaşanan düşüşlerin geçici olduğunu belirten Tunç Şatıroğlu, gram altın için beklediği seviyeyi açıkladı. Tunç Şatıroğlu, yakın vadede değeri metalin yüzde 35 oranında artacağını ifade etti.

m332332.jpg

ÖYLE BİR TAHMİN VERDİ Kİ...

Piyasalardaki hareketliliğin kısa süreli travmalar olduğunu söyleyen Tunç Şatıroğlu, gram altının hızlı ataklarla yükseleceğini söyledi. Gram altın için beklediği yeni seviyeyi açıklayan Şatıroğlu, 1,500 TL seviyelerini beklediğini söyledi. Aynı zamanda Tunç Şatıroğlu çeyrek altında ise 2,000 lirayı beklediğini söyledi. Tam altın fiyatlarında da 8 bin lirayı beklediğini ifaden Şatıroğlu yatırımcıları şok etti.

14 EKİM 2022 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Gram altın fiyatları 14 Ekim güncel verilere göre 988,35 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Çeyrek altın fiyatları 14 Ekim günü kaydedilen verilere göre 1.644,96 lira alış ve 1.660,45 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

k433434-22.jpg

YARIM ALTIN FİYATI

ALIŞ: 3.280,00

SATIŞ: 3.321,00

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

ALIŞ: 6.549,00

SATIŞ: 6.619,00

22 AYAR BİLEZİK FİYATI

ALIŞ: 919,32

SATIŞ: 926,97

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN