Altın fiyatlarında kıyamete az kaldı! Ünlü yatırım uzmanı görülmemiş rekor için tarih ve seviye açıkladı: Herkes kuyumcuya koştu

Altın fiyatlarında kıyamete az kaldı! Ünlü yatırım uzmanı görülmemiş rekor için tarih ve seviye açıkladı: Herkes kuyumcuya koştu

Altında heyecan dorukta! Gram altın fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşırken yatırımcıların gözü de FED'e çevrilmiş durumda. ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararını heyecanla bekleyen altın yatırımcısına Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten uyarı geldi. Altının gidişatına dair tahminlerini açıklayan Memiş, “Kıyamet koparacak bir yükseliş bizi bekliyor” dedi. Peki önümüzdeki hafta altın düşecek mi, yükselecek mi? Altın yatırımcısı ne yapmalı?

Altın piyasası dendiğinde akla gelen ilk isimlerden olan İslam Memiş, altın yatırımcılarını uyardı. FED'in faiz kararı beklenirken düşüşlere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Memiş, "Sizin panikle sattığınız altınları en düşük fiyattan toplayanlar olacak” dedi.

ons-altin2.jpg

FED'İN FAİZ KARARI VE ETKİLERİ

26 Temmuz'da açıklanacak olan FED faiz kararı öncesi altın yatırımcıları tedirgin. FED'in faizde 25 baz puan artırımına gideceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak ABD Merkez Bankası'nın 26 Temmuz'daki toplantının ardından atacağı adımların neler olacağı belirsizliğini koruyor. Analistlere göre piyasalar toplantının karar metninden satır aralarını okuyarak ve FED Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından alınacak sinyallerle şekillenerek bir yön tayin edecek.

altin.jpg

'FAİZ ARTIŞINI SONLANDIRDI'

Öte yandan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED'in faiz kararı ile ilgili “Açıklanacak olan kararın içeriği büyük bir merak konusu… Benim kişisel görüşüm Federal Rezerv’in bu yıl içerisinde faiz artışını sonlandırdığı yönünde” açıklamasında bulundu.

altin-ziynet.jpg

'KIYAMET KOPARACAK BİR YÜKSELİŞ'

Memiş, “Altın/dolar paritesindeki artış, gram ve çeyrek altını yukarı taşıyacağı gibi, dolar kurunun da yılsonuna kadar yukarıya yönelik hareketine devam edeceğini düşünürsek, altında kıyamet koparacak bir yükseliş bizi bekliyor. Bu nedenle yatırımcının sabırlı olması ve gelecek hafta ortasına kadar yaşanabilecek ani düşüşlerde panik olup satışa geçmemesi gerekiyor” diyerek “Sizin panikle sattığınız altınları en düşük fiyattan toplayanlar olacak." uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN