Altın fiyatlarında son dakika şoku! İslam Memiş'ten dudak uçuklatan yeni tahmin geldi!

Altın fiyatlarında son dakika şoku! İslam Memiş'ten dudak uçuklatan yeni tahmin geldi!

Altın piyasalarında beklenmedik bir gelişme yaşandı. Alım tarihi için altın fiyatlarının belirlendiği an bilinir oldu. Rekor tarihlerinin açıklanmasıyla ilgili şaşırtıcı detaylar meydana geldi. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş, tahminlerini yeni bir pencereden bakarak yaptı. Memiş, gelecek yıl için şaşırtıcı bir tahmini ortaya koydu. Gram altın ne kadar olacak? Altın fiyatları bir kez daha rekor seviyeye ulaşacak mı? Gram altın için yeni bir rekor sürprizi bekleniyor. İşte son gelişmeler...

Gram altın fiyatları ile ilgili ani bilgilendirme. Gram altın sahipleri olayları deneyimledi. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş yeni bir tahminini duyurdu. Gram altın fiyatları ne kadar olacak? Altın fiyatları için kritik tarih netleşti. İşte altın fiyatları ile ilgili son dakika şaşırtıcı gelişmesi...

ABD'de ortaya çıkan ekonomik durumlar, altın ons fiyatını etkiliyor ve bu durum yurt içinde gram altın fiyatındaki değişikliklere sebep oluyor.

Geçmiş haftalarda ABD'de enflasyon rakamlarının beklentilerin altında kalmasının ardından doların küresel düzeyde düşüş göstermesi, altın fiyatlarının yukarı yönde hareket etmesine neden oldu.

1-002.jpg

Bu hafta Salı günü dolar endeksi 99.589 seviyesine kadar düşerek hızlı bir düşüş yaşadı. Doların küresel ölçekte zayıflaması ile birlikte ons altında yukarıya doğru bir hareket göze çarptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 17.5 seviyesine çıkardı.

Merkez Bankası, bir önceki toplantısında politika faizini 650 baz puan artırarak yüzde 8.50 seviyesinden yüzde 15’e çıkardı.

Geçtiğimiz güne 1977 dolardan başlayan ons altın, 1987 doları gördü ve 2 ayın zirvesini test etti. Öğleden sonra ABD'deki işsizlik maaşı başvurularının beklentilerin altında gelmesi ile birlikte dolar endeksi toparlanmaya başladı, altın ons fiyatı ise düşüşe geçti. 1965 dolara kadar düşen ons altın, günü 1969 dolardan kapattı.

Haftanın son işlem gününe 1969 dolardan başlayan ons altın, bu dakikalarda düşerek 1960 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içinde görülen en düşük 1958 dolar, en yüksek ise 1973 dolar seviyeleri oldu.

Analistler, ons altında 1966 dolar seviyesinin kırılması halinde 1954 dolara doğru bir çekilmenin başlayacağını tahmin ediyorlar. Ons altın için bugünün direnç seviyesi ise 1987 dolar.

Gram altın, küresel piyasalarda değer kazanan ons ve dolar kurundan aldığı destekle hafta boyunca rekor kırarak 1.700 TL'nin üzerine çıktı.

2-003.jpg

İSLAM MEMİŞ'TEN TAHMİN

Altına yatırım yapanların gözleri, sarı metalde yaşanan fiyat hareketlerini takip ediyor. Finans Analisti İslam Memiş, altın piyasalarını değerlendirdi.

GÖZLER ABD MERKEZ BANKASI'NDA

Ons altın, Federal Rezerv’in sıkılaştırma döngüsüne ara verdiği umutlarıyla Cuma günü 1.970 dolara kadar yükseldi.

Fakat, ABD merkez bankasının bu ay faiz oranlarını 25 baz puan artırması bekleniyor. Dolar/TL kuru, 30 TL sınırını aşmayı sürdürüyor. Kapalıçarşı’da gram altın 1.715 TL’den alıcı buluyor.

İslam Memiş, konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

DOLARIN DÜŞÜŞÜ ALIM FIRSATI OLABİLİR

“Olumlu bir eğilim beklemiyorum. Dolar tarafında en iyi rakam bugünkü koşullarda 26,60 lira. Düşüşleri de yatırımcılar alım fırsatı olarak değerlendirebilirler.

Genel eğilim yukarıda. Kısa vadede 1800 TL (gram altın) direncini göz önünde bulunduracağız. Borsanın altına kıyasla daha fazla yükselişi bulunmakta. Döviz ve altın şu anda yüksek seviyede.

2024’TE 2 BİN TL SEVİYESİNE ÇIKABİLİR

Bir miktar daha yükselme bekliyorum. Ama kazanç açısından bence borsadan daha fazla kazandırmaz. Altın uzun vadeli bir yatırım aracıdır. Altını yıllık bazda kazançlı çıkan kişilerdir.

Şu an 1750 TL'den altın alan kişi, 2024 yılının ilk yarısında 2 bin seviyesinde üzerinde rakamlar bekliyorum.

Bu seviyelerden altın, gümüş, döviz alımında beklemekte faydalı. Borsası, dövizi, altını vs. bütün yatırım araçları şu an bıçak sırtında. Yatırımcının çok dikkat etmesi lazım. Ciddi bir belirsizlik var."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN