Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş devam edecek mi? Şubattan itibaren yüzde 20 yükselmişti

Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş devam edecek mi? Şubattan itibaren yüzde 20 yükselmişti

Şubat ayından bu yana yüzde 20 yükselişe geçen altın fiyatları için uzmanlarından kötü haber geldi. Uzman isimler Fed'in faiz indirimlerine başlaması sonrasında ETF'lere girişlerin artacağını ve altın fiyatlarının yükseleceğini öngörüyor.

Bazı fon yöneticileri, altın fiyatlarındaki hızlı yükselişin devam edebileceğini öne sürüyor. Fed'in bu yıl faiz indirimi yapacağı beklentisi, Ortadoğu ve Ukrayna'daki çatışmalar gibi faktörler güvenli liman alımlarını artırırken, dünya genelinde Merkez Bankalarının altın alımları da fiyatları destekliyor.

Gama Asset Management'dan Rajeev De Mello, şu anda görülen ivmenin, altın varlıklarının artacağına dair bir işaret olduğunu belirtti ve fiyatlarda ufak bir düzeltme olabileceğini ancak bu durumun alımları daha da artırabileceğini ifade etti.

Altındaki yükselişte merkez bankalarının alımlarının önemli rol oynadığına dikkat çekildi. Özellikle 2022 ve 2023 yıllarında, Çin başta olmak üzere birçok merkez bankasının rezervlerini çeşitlendirmek amacıyla bin tonun üzerinde altın aldığı biliniyor.

Ruffer Investment Co. Yatırım Direktörü Duncan MacInnes ise, bu altınların piyasadan çekileceğini ve tekrar geri gelmeyeceğini belirterek, bu durumun, işlem gören ETF'lere yönelik talebin daha önce görülmemiş bir şekilde artmasından farklı olduğunu vurguladı. MacInnes, geçen ay portföyünde altın ve gümüş varlığını yüzde 8 artırdığını açıkladı.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

Bu arada, altın destekli Borsa Yatırım Fonlarına (ETF) yönelik talebin henüz beklenmedik bir şekilde artmadığına işaret ediliyor. Ancak, talepteki artışın altın fiyatlarını destekleyebileceği belirtiliyor.

Cohen & Steers Emtia Stratejisti Ben Ross ise, Fed'in faiz indirimlerine başlamasıyla birlikte ETF'lere girişlerin artacağını ve altın fiyatlarının yükseleceğini öngörüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN