Altın için kritik uyarı! İslam Memiş bu sefer sert konuştu! Her şeye hazırlıklı olun sancılı süreç yakında başlıyor

Altın için kritik uyarı! İslam Memiş bu sefer sert konuştu! Her şeye hazırlıklı olun sancılı süreç yakında başlıyor

Merkez Bankası, dün enflasyon görünüm raporunu açıkladı. Yukarı yönde güncellenen enflasyon rakamlarının ardından, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altınla ilgili önemli açıklamalar yaparak yatırımcıları uyardı.

Merkez Bankası, dün enflasyon görünüm raporunu açıkladı. Merkez Bankası'nın yeni enflasyon rakamı yukarı yönde hareket ederken, altınla ilgili yaptığı açıklamalarla çok konuşulan İslam Memiş vatandaşı uyardı.

SANCILI BİR SÜREÇ BİZİ BEKLİYOR

Yaptığı açıklamada sancılı bir sürece hazır olmamız gerektiğini belirten İslam Memiş, "Bu hafta merkez bankalarının başkanları ile yöneticileri gelecekle ilgili acı gerçekleri açıkladı. Avrupa Merkez Bankası, resesyonu dikkate alarak yine agresif faiz artırımına gitti. Banka, Ekim ayı toplantısında 75 baz puanda faiz artırımı yaptığını duyurdu.

Bunun sebebi enflasyon olsa da işe yaramayan bir süreç olduğu herkesçe görülüyor. Kararın ardından konuşma yapan AMB Başkanı Christine Lagarde, "Faiz oranlarını daha çok artırmayı ve orta vadede enflasyon hedefi yakalamak istediklerini, 2022 yılının kalanında ekonominin büyük oranda yavaşlayacağını" belirtti. Yani, 2022'nin son aylarıyla ilgili bir umudumuz yok.

FED, kuyruğu istediği kadar dik tutsun önümüzdeki birkaç ay onlar için de sorun. Dolar endeksinin, 113,35'ten 109,37'ye gerilemesi, Comex'ten çıkışın hız kazanması, fiziki altın ile gümüş talebindeki artış, yatırımcının artık sorunları satın almaya başlayacağına işaret. FED Başkanı Jerome Powell, bütün toplantılarda gelecekle ilgili belirsizliği vurguluyor. Enflasyonun kalıcılığını itiraf etmeleri ise büyük bir başarıdır.

 altın piyasası

T.C Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, geçtiğimiz gün "Enflasyon noktasında kendimizi çok başarılı sayamayız, enflasyonun olduğu yerde sorun vardır" sözlerini kullandı. Küresel finansal piyasada tıkanıklık olması, sürecin sancılı olması çok normal. Normal olmayan gerçeklerin bu zamana kadar söylenmemesidir. Bundan sonra piyasanın gerçeklerine ve fiyatlara hazır olmamız gerekiyor." sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN