Altın sahiplerinin yüreğine inecek: Altın 8 ayın en sert düşüşünü yapmaya hazırlanıyor!

Altın sahiplerinin yüreğine inecek: Altın 8 ayın en sert düşüşünü yapmaya hazırlanıyor!

FED tutaklarındaki faiz beklentilerinin düşmeye başlamasıyla birlikte altın 8 ayın en sert düşüşünü yapmaya hazırlanıyor. Bu gelişme altına yatırım yapanları epey üzecek gibi duruyor. İşte, altındaki son gelişmeler…

FED tutanaklarındaki sıkılaşma yanlısı tutum sonrası faiz beklentileri de düşmeye başlarken, altın fiyatları da dip seviyeyi görmeye başladı. Dünya Gazetesi’nin haberine göre, yaklaşık 8 ayın en büyük haftalık kaybını yaşamaya hazırlanan altının spot piyasadaki ons fiyatı hafta başından bu yana %5 düşüş gösterdi.

Ons altın son işlemlerinde %0.24 yükseliş göstererek 2.334.42 dolar seviyesinden işlem gördü. Ons altın şuan 2.330 dolardan işlem görüyor. Gram altın da ons altındaki yükselişe paralel olarak primli seyrine devam ediyor. Gram altın 2.420 liradan işlem görürken, çeyrek altın ise 3.957 TL seviyelerinde.

altin-2.jpg

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİLERİNDE GERİLEME SÖZ KONUSU

ABD’de açıklanan güçlü ekonomik veriler, faizlerin beklenilenden daha uzun süre yüksek kalacağı yönündeki beklentileri destekledi. FED’in faizleri düşürmede aceleci davranmaması yatırımcıları riskli varlıklarda uzak tutması ile dolar da yükselişe geçti.

Piyasalar bu yıl sadece 35 baz puan indirim fiyatlıyor. Sene başında ise toplam 150 baz puan faiz indirimi öngörülüyordu.

altin-3.jpg

CME FedWatch Tool'a göre piyasalar, aralık ayomda bir faiz indirimine kesin gözüyle bakarken eylülde faiz indirimine de yüzde 50 ihtimal veriyor. Doları başlıca altı para birimine karşı ölçen dolar endeksi, %0,02 artış ile 105.08 seviyesine çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN