Altın tahminlerinde ortalık yıkılacak! 6 kurumdan flaş açıklama: Bakın gram altın yıl sonunda kaç TL olacak!

Altın tahminlerinde ortalık yıkılacak! 6 kurumdan flaş açıklama: Bakın gram altın yıl sonunda kaç TL olacak!

Altın fiyatlarında yaşanan büyük dalgalanma üzerine uzman isimler harekete geçti. Ani bir yükseliş yaşayan altın fiyatları yatırımcıyı soruların içine iterken uzman isimleri ise şaşırttı. ONS altın fiyatındaki ani artış ile birlikte gram altın fiyatında da büyük bir yükseliş gözlemlendi. Altın fiyatlarında yaşanan artış ile birlikte 6 dev kuruluştan tahminler geldi. Yatırımcının beklediği altın tahmini yayınlandı. İşte tüm detaylar...

ALTIN FİYATLARI DAHA NE KADAR ARTACAK?

Altın fiyatlarında meydana gelen dalgalanmaların hız kazandığı gündeler uzman ve analist isimler tarafından açıklamalar gelmeye başladı. ABD'de iflas eden 3 banka ile birlikte ECB'nin faiz kararı beklentisi FED'in bu ay faiz artırımına gitmeyeceği yönünde oldu. Piyasada meydana gelen karışıklık ile birlikte altın fiyatları uçuşa geçti.

Altın fiyatlarında meydana gelen yükselmenin ise banka hisselerinde gerilemeye neden oldu. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından alınan karar ile birlikte değiştirilen faiz planları ile birlikte içerisinde Credit Suisse gibi büyük bankaların da olduğu bazı bankaların hisselerinde büyük bir düşüş yaşandı.

altin-alt-foto.jpg

FED FAİZ BEKLENTİLERİ AÇIKLANDI

Yaşanan düşüş ile birlikte altın fiyatları 6 haftanın en yüksek seviyesine kadar yükseldi. 1 ayda 120 dolar kadar artan ONS altın fiyatı yüzde 7'lik bir artış gösterdi. CME FedWatch tarafından yapılan değerlendirmelere göre FED'in 22 Mart tarihinde yapacağı faiz toplantısı ile birlikte yüzde 82 oranında 25 baz puan artışa gidilmesi bekleniyor. Goldman Sachs tarafından yapılan açıklamalarda ise sabit tutulmasının beklentiler içerisinde yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

altin-fiyatarli-yenm-cover.webp

YIL SONU ALTIN TAHMİNLERİ GELDİ

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar üzere 6 uzman analist tarafından altın tahminleri üst üste geldi. Yapılan tahminler ise şu şekilde oldu;

  • Yaşanan gelişmeler sonucunda Citigroup tarafından paylaşılan altın tahmini ile birlikte 2023 yılında beklenen ONS altın fiyatının 1.900 dolar olduğu vurgulandı.
  • Natixis tarafından yapılan 2023 yılı ONS altın fiyatı 1.830 dolar olarak belirlendi. Daha öncesinde 1.790 dolar tahmininde bulunmuştu.
  • StoneX Metais tarafından yapılan 2023 yılı sonu ONS altın tahmini ise 2 bin doların üzerinde olacağı belirtildi.
  • ABM-Amro Group tarafından 2023 yılı ortalama ONS altın beklentisi ise 1.900 dolar olarak açıklandı.
  • TD Securites tahminlerine göre 2023 yılı ONS altın 1.925 dolar üzerinde olacağı ifade edildi.
  • Wallet Investor'a göre 2023 yılının kalanında ONS altın 2 bin doların üzerinde yer alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN