Altın ve dolar alamayan ondan alıyor! Bir yılda değerini ikiye katladı: İşte yatırımcıların yeni gözdesi

Altın ve dolar alamayan ondan alıyor! Bir yılda değerini ikiye katladı: İşte yatırımcıların yeni gözdesi

İnsanlar son dönemlerde yatırım yapabilecekleri araçları sık sık araştırmaya devam ediyor. Peki dolar ve altının yerini hangi yatırım aracı aldı? Tüm detaylar haberimizde.

İnsanlar ellerindeki nakit paralarını değerlendirmek için en kârlı yatırım araçlarını araştırmaya devam ediyor. Dolar ve altın yükselişi hızla devam ederken bu yatırım aracı da sık sık tercih ediliyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ARTIK BU YATIRIM ARACI GÖZDE OLDU

Ellerinde olan nakit paralarını değerlendirmek isteyen insanlar yatırımlarını araçlar üstünden yapmaya başladı. Konunun uzmanı insanlar araçların gözde yatırım aracı haline geldiğini ve eskiden arabaların bir yatırım aracı olarak görülmediğini söyledi. Artık piyasalarda 500 bin TL altında sıfır araç bulunamıyor. Fiat Egea modelin en düşük donanımlı modeli 549 bin TL'den, Renault Clio Joy ve Hyundai i20 Jump modeller 609 bin TL'den satışa çıkıyor. Sıfır araç fiyatları neredeyse günden güne artmaya devam ederken vatandaş mecburen ikinci el araç satışına yöneliyor. 

Araç Yatırımları Artmaya Devam Ediyor

Ancak bu sebeple ikinci el araç piyasası da yükselişte. Senenin ilk çeyreğinen itibaren yüzde 15-20 arasında bir fiyat artışı yaşandı ve zamların devam etmesi bekleniyor. Sektörün temsilcileri konu ile ilgili tüketicinin ikinci el arabalara yönlendiğini vurguluyor. 2022 Ocak tarihinden 2023 Nisan ayına kadar ikinci el araçlar neredeyse iki kat değerlendi. İkinci el araç alan insanlar döviz ve altına göre daha fazla kazanç elde ediyor. İkinci el arabalar sürekli değer kazanmaya devam ederken bu fiyat artışlarının daha devam edeceği düşünülüyor. İkinci el araç piyasasında önümüzdeki üç ay yine yüzde 10-15 arasında bir fiyat artışı olması bekleniyor. Nissan, Fiat, Peugeot, Renault, Dacia, Opel, Citroen gibi araç markaları Haziran ayından itibaren modellerine göre araçlara yüzde 2-8 arasında zam yaptı. Bu artışın devam etmesi beklenirken alıcılar ve yatırımcıların yatırım amaçlı alacağı durumlarda daha dikkatli olması gerekiyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN