Altın ve dolar raydan çıkıyor… Yarın herkes hazır olsun: İslam Memiş FED sonrası olacakları açıkladı

Altın ve dolar raydan çıkıyor… Yarın herkes hazır olsun: İslam Memiş FED sonrası olacakları açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu haftayı ikiye ayırdığını belirterek gram altında belki de yılın son alım fırsatı için yatırımcıların son günleri olduğunu söyledi. Gram altının rekorlar için kademeli olarak belediği seviyeleri açıklayan İslam Memiş FED sonrası olacakları açıkladı…

İslam Memiş, gram altın alacaklara yılın son alım fırsatı diyerek uyarıda bulunda. ABD’den gelecek iki haber akışına dikkat çeken Memiş, “İki gününüz var” dedi. "Bu hafta hem gergin hem de önemli veri akışları var. Para piyasaları açısından kritik bir hafta. Jeopolitik risklerde artış olunca ister istemez para piyasalarına yansıyor" diyen İslam Memiş, şöyle devam etti:

"Borsa İstanbul 100 Endeksi, 8471 puan, yüzde 1.5'luk değer artışı ile günü tamamladı. Borsada yılın ilk çeyreği için 9000 puan beklentimiz devam ediyor. Yukarıda 8550-8600 direnci var. Endeks tarafında burayı takip edersiniz. Bu hafta için 8200-8650 puan aralığını takip etmenizde fayda var. Yaz aylarında yeni rekorlar görebiliriz ama kısa vade için 9000 puan çıkacağımız seviyedir. Borsa tarafında yükselişler yıl boyunca devam edecektir. Kar satışları gelirse 8250 puanda destek konumunda."

yeni-proje-2-003.jpg

DOLAR TAHMİNİNİ DE AÇIKLADI

Yarın FED tarafından açıklanacak faiz kararı öncesi dolar tahminini de açıklayan Memiş, "Dolar kuru yüzde 0.81'lik değer artışı var. Kaldığı yerden yoluna devam ediyor. 30 lira üzerinde yine. Bu tarafta yine 30.40 seviyesiyle alakalı ocak ayında direnç vardı. Bunu test etti, tekrar buralarda gezinmeye devam ediyor. Dolar tarafında yükseliş bekliyorum. Çarşamba akşamı Fed'in faiz kararı var. Fed'in faiz kararı dolar üzerinde, dünyadaki değeri üzerinde bir etkisini bize gösterecek. 104 dolar üzerinde bir atak bekliyorum. Bu hafta bütün dünyada doların güçlü olduğunu görebiliriz. Fed'in faiz kararı çarşamba akşamı, cuma günü de ABD'de tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Fed'in pas geçme olasılığı da var. Ancak 25 baz puan artırım isteği de var. Bunu mart ayına öteleyebilir. Ben ocak ayında pas olasılığını güçlü görüyorum. 2024 ikinci yarısında indirim sürecini de bekliyorum.

Haftayı ikiye bölmek lazım. Çarşambaya kadar olan ve çarşambadan sonraki süreç. Fed öncesi ve sonrası fiyatlar değişken olacaktır. Fed'in faiz kararından sonra 1.10'u hedef alan yükseliş trendi karşımızda olacak. Bu gerileme kimin işine yarayacak. Elinde dolar olanların, euro'ya ihtiyacı olanların işine yarayacak." İfadelerini kullandı.

yeni-proje-1-003.jpg

GRAM ALTINDA YILIN SON ALIM FIRSATI

Gram altınla ilgili son alım fırsatı uyarısı yapan Memiş’in, altına yönelik tahminleri ise şöyle oldu:

"Ons altın 2025 dolar seviyesinde. Fed'e kadar 2000 destek seviyesine kadar çekilebileceğini, ondan sonra 2070 doları hedef alan yükselişi ifade ettim. 2000 dolar beklentim devam ediyor. 2000 dolar seviyesi orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı. Onstaki baskılanma elinde dolar bulunduran, dolar altın paritesi üzerinden altın alacaklar için yine muhteşem fırsat veriyor son haftada. Geçen hafta da altın ve gümüş baskılanacak demiştim. Şimdi bu sürecin bitmesine iki gün kaldı. İki gün içinde baskılanma, tüm varlıklarda dolar karşısında devam edecek ancak Fed sonrası bir yükseliş bizi bekliyor olacak.

Gram altın TL serbest piyasalarda 2040-2050 lira. Fed'e kadar olan süreçte 2040-2070'i takip ediyorum. Bu hafta düğün yapacaklar, altın almayı düşünenler, altın borcu olanlar bu haftayı kaçırmamalı. Yılın son alım fırsatları olarak bunu değerlendirebiliriz. 2090, 2150, 2500, 2700 ve yıl son çeyreğinde 3000 lirayı beklemeyi sürdüreceğiz. Parası hazır, altın almak için fırsat kollayanlar buyurun. İki günlük süreçte bu fırsata çevrilmeli. 2024 yılında altın, altın çağını yaşayacak. Hem ons hem gram bazında."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN