Altın ve doları unutun! MUFG analistleri açıkladı! 2023 yılında bu yatırımı yapanlar köşeyi dönecek

Altın ve doları unutun! MUFG analistleri açıkladı! 2023 yılında bu yatırımı yapanlar köşeyi dönecek

Ülkemizde yatırımcıların ilk tercihi altın ve dolar olurken, dünyaca ünlü banka yatırımcılara yeni bir alternatif sundu. Yatırım bankası MUFG analistleri, 2023 yılında gümüşün yatırımcıların yüzünü güldüreceğini söyledi.

Bütün dünya gözünü FED kararından sonra yükselişe geçen dolara dikmişken, dünyanın ünlü yatırım bankası MUFG analistlerinden gümüş yatırımı tavsiyesi geldi.

Ons gümüş bu sene değerli metallerden yatırımcıyı en çok hayal kırıklığına uğratanlardan biri. Ons altın 25 Ekim'den itibaren yılbaşından bu zama %7, platin %5.5, paladyum %6.5 değer kaybı yaşadı. Gümüşteki kayıp ise yılbaşından bu zamana %17 civarlarında. Gümüş fiyatlarındaki düşüş de yılın zirvesinden itibaren %30 oldu.

YENİ YILDA FİYATLARDA SIÇRAMA OLACAK

Amerikan finans kurulu Citi, önümüzdeki sene gümüş fiyatlarında sıçrama olacağını ve fiyatların 25 dolara çıkacağını düşünüyor. Banka, önümüzde ki 3-6 aylık sürede gümüşün satın alma imkanı sunacağını tahmin ediyor.

GÜMÜŞ TERCİH EDİLMELİ SİNYALİ VERİYOR

Gümüşün önümüzdeki sene yükseliş yaşayacağının işaretleri arasında yer alan gümüş/altın rasyosunun 80'in üstüne çıkması gösteriliyor. Tarihteki ortalamadan fazla olan bu oran, yatırımcılara gümüş tercih edin diyor. Çünkü bir ons altının kaç ons gümüş olduğunun göstergesi olan bu oranın artması yatırımcıya gümüşün altına oranla ucuz olduğunu söylüyor.

  gümüş yatırımı

2023 yılında gümüş fiyatlarını etkileyecek etkenler şunlardır:

- 2023 yılındaki ulusal ve dünya çaplı ekonomik şartlar

- Küresel gerçek gümüş arzı

- Hisse senedindeki fiyatlar ile benzer eğilimler

DESTANSI BİR YÜKSELİŞ BEKLENTİSİNDELER

MUFG'nin analistleri, önümüzde ki çeyrek dönemlerde gümüş fiyatlarının mevcut seviyelerde artışa çıkacağını düşünüyor. Analistler, ons gümüş fiyatının 2023 yılında ortalama 23.50 doları bulacağını belirtiyor. Dolardaki artışın sürdürülebilir olmadığını düşünen analistler, sonunda doların direnç ile karşılaşacağını gümüşün ise 2023 yılında tam tersi hareket göstereceğini belirtiyor. Analistler 2023 ya da 2024 yılında gümüşten destansı bir yükseliş bekliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN