Altın yükseldi diye sevinen yatırımcılara kötü haber! İslam Memiş normal değil diyerek uyardı: Düşüşü de bir o kadar sert olacak

Altın yükseldi diye sevinen yatırımcılara kötü haber! İslam Memiş normal değil diyerek uyardı: Düşüşü de bir o kadar sert olacak

Son günlerde altın fiyatlarında resmen rekor üstüne rekor geliyor. Altın yatırımcıları ise bu duruma fırsat gözüyle bakarken İslam Memiş’ten duyanları üzecek bir haber geldi. Uzman isim normal değil diyerek uyarıda bulundu ve sert düşüş yaşanacağına dikkati çekti. İşte konuya ilişkin detaylar…

Altın fiyatları özellikle son 2 haftadır ciddi yükselişler gösterirken 2 bin 100 liranın üzerine çıktı. Öyle ki rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları özellikle yatırımcıların sevinçten havalara uçmasına yol açtı. Lakin Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altındaki bu ani yükselişe dikkati çekti ve olabilecek sert dalgalanmalara karşı yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Uzman isim 100 dolarlık bir düşüşü işaret ederek önemli açıklamalar yaptı.

altin-kapak.jpg

“DÜN TARİHİ ZİRVE YAŞANDI”

YouTube kanalı üzerinden altın fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalar yapan İslam Memiş, "Ons altın fiyatı, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine haziran ayında başlayacağı beklentileri ile dün tarihi zirve seviyesini 2141 dolara yükselmesinin ardından bugün hafif geriledi. Bugünkü işlemlerde 2130 dolara kadar yükselen ons altın, saat 09.11 itibarıyla yüzde 0,15 düşüşle 2125 dolarda işlem gördü” dedi.

Gram altındaki yükselişe dikkati çeken uzman isim, "Gram altın, saat 09.21 itibarıyla yüzde 0,25 primle 2168 liradan alıcı bulurken tarihi zirvesini de yeniledi. Çeyrek altın 3.546,26 liradan, yarım altın 7.092,52 liradan, Cumhuriyet altını ise 14.142 liradan işlem görüyor” diye konuştu.

altin-001.jpg

“HER GÜN REKOR TAZELEYEN YÜKSELİŞ”

Memiş, altındaki yükseliş trendine ilişkin olarak, "Altında hem ons hem gram tarafında sert yükselişler var. Her gün rekor tazeleyen yükseliş trendi var. Bu rekorlar bizim için sürpriz değil. Bu yıl 3 bin TL seviyesinin üzerindeki rakamları beklemeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

HIZLI YÜKSELİŞLERE ALDANMAYIN

Özellikle yatırımcıları uyaran Memiş, altındaki hızlı yükselişlerle alakalı şunları söyledi:

"Ons altın uluslararası piyasalarda 2141 dolar seviyesine kadar yükseldi. 2070 dolar seviyesinden başlatmış olduğumuz bu yükselişler 2141 dolar seviyesine kadar devam ettirdi ancak çok hızlı yükselişler olduğu için ben yükselişleri de sağlıksız gördüm. Teknik olarak ihlal edilen alanlar var. Tabii ki yıl içinde 2350 dolar seviyesine kadar yükselecek, bu beklentimiz devam ediyor. Ama bir günlük yükselişi bu kadar hızlı ve agresif olması teknik olarak tamamen fake bir yükseliştir, dikkat etmenizde fayda var. Takip edeceğimiz yeni bant aralığı 2050- 2150 şimdi 2141 dolar seviyesi görüldü. Buradan tekrar satış görülme ihtimali çok kuvvetli."

altin2.jpg

UZMAN İSİM CUMA GÜNÜNE DİKKATİ ÇEKTİ

Memiş, "Cuma günü ABD'de tarım dışı istihdam verisi ve FED Başkanı'nın açıklamaları var. Dolayısıyla tekrar 100 dolarlık bir satış gelebilir. Aman dikkat edin” diyerek gram altının şuan ki durumuna ilişkin, "Gram altın TL fiyatı bugün serbest piyasalarda Kapalıçarşı piyasasında 2327 seviyesine kadar yükseldi. Cuma günkü kapanış 2173 lira seviyesindeydi. Şimdi ne yapacağız, dikkat edeceğiz. Çünkü çok agresif bir şekilde yükseldiği için düşüşleri de bir o kadar sert olabilir. Bir günde 100 lira yükselmesi sağlıksız. Onstan ve dolardan destek aldı ama sağlıksız. O yüzden kar satışlarına karşı dikkat etmek lazım. Takip edeceğimiz bant aralığı 2170-2270 lira. Hazirana kadar 2500-2700 lira cepte takip edeceğiz” açıklamasını yaptı.

altin3.jpg

SATMAK İÇİN ACELE ETMEYİN

Altın satmayı düşünenler için de uyarı yapan Memiş, “Yılın son çeyreğinde 3000 lira seviyesini takip edeceğiz. Şu anda 3000 seviyesine odaklanın ve elinizdeki varlıklara sahip çıkın. Satış için daha erken” uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN