Altın zirvenin de zirvesini görecek! Beklenen tarihe az kaldı: O rakamı duyan kuyumcuya altın almaya koşacak

Altın zirvenin de zirvesini görecek! Beklenen tarihe az kaldı: O rakamı duyan kuyumcuya altın almaya koşacak

Altın fiyatları o tarihte zirveye yükselecek. Uzman isimlerden gelen uyarılar ile birlikte yatırımcılara tavsiyeler geldi. Altın ve dolarla ilgili açıklamalarda bulunan uzman isim zirve rakamı işaret ederek tarih verdi. Altın yatırımcılarının yüzünü güldüren zirve tahmini için bekleyiş başladı. İşte tüm detaylar...

Altın piyasasında yaşanan dalgalanmalar yatırımcının gündeminde yer alırken, uzman isimden zirve tahmini geldi. Birçok yatırım aracı için tahminde bulunan ünlü ekonomist; Borsa İstanbul, dolar, euro, gram altın ve ons altın fiyatlarına dair öngörülerini paylaştı.

YATIRIMCILARA BÜYÜK JEST

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten yeni bir video geldi. Resmi Youtube hesabı üzerinden paylaştığı videolar ile yatırımcılara seslenen uzman isim, "Borsa, döviz, altın mı ev mi?" başlığını kullandı. Borsa İstanbul ile konuşmasına başlayan Memiş, 8145 puan ile günü tamamladığını vurguladı.

Yaşanan düşüşlerin kart satışı ya da düzeltme olmadığını belirterek beklemeye devam ettiğini duyurdu. Borsa'da alım yaptığında takipçilerine sesleneceğini vurguladı. Açıklamasında, "Neleri tercih edeceğiz, ne zaman alım yapacağız, bu soruların cevabını vermeye çalışacağım." ifadelerini kullanarak yatırımcıların içini ferahlattı.

1-kybf.webp

BASKILANMA DEVAM EDİYOR

Borsa değerlendirmesinin ardından dolar kuruna geçen ekonomist, 26.88 seviyelerinde tutulma çabasında olduğunu belirtti. Serbest kur ve resmi kur arasında bir fark olmadığını belirterek, dövizde çift kur olmadığını söyledi. Toparlanma olduğunu ifade eden uzman isim Euro'nun 28,98 seviyesinde olduğunu işaret ederek, Euro - Dolar paritesi 1.0745 seviyesinde olduğunu duyurdu.

Memiş'in takip ettiği bant aralığı 1.06 ile 1.08 aralığı olduğunu işaret ederek, "Önümüzdeki hafta FED'in faiz kararı var. Faiz kararından sonra tekrar yukarı yönlü hareketlerine devam eder. 1.07 ve altındaki rakamlar orta ve uzun vadede fırsata dönüştürülebilir." sözlerine yer verdi.

1495480.webp

GRAM ALTINDA REKOR TAHMİN

Altın fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan Memiş, ons altının 1921 dolarda olduğunu, 1930 doları test edip tekrardan gerilediğini açıkladı. Baskılama sürecinin FED'e kadar devam edeceğini açıklayarak, 1900 dolar ile 1930 dolar seviyelerini takip ettiğini belirtti.

Ekim ayı ile birlikte ons altın tarafında 2.000 seviyelerini göreceğimizi ifade eden uzman isim gram altın tahminlerini paylaştı. 2024 yılında gram altının 2.500 TL'ye kadar yükseleceğini, 2025 yılında ise 3.500 TL'ye kadar yükseleceğini öngörüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN