Altında kritik viraj! İslam Memiş “kapı aralandı” diyerek uyardı: Altın alacaklar için tam zamanı

Altında kritik viraj! İslam Memiş “kapı aralandı” diyerek uyardı: Altın alacaklar için tam zamanı

Altın fiyatlarında yaşanan son dalgalanma yatırımcılara yeni bir alım fırsatının sinyalini verdi. Uzman İslam Memiş, üçüncü dalışın geldiğini belirterek "Kapı aralandı" uyarısını yaptı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten yatırımcılara dikkat çeken uyarı geldi. Uluslararası piyasalarda ons altın fiyatlarında görülen sert düşüşün ardından yeni bir alım fırsatının doğduğunu belirten Memiş, “Üçüncü dalış kapıda, alım için fırsat kapısı yeniden aralandı” dedi. Gram altın fiyatlarının da 4 bin TL'nin altına inebileceğini vurgulayan uzman isim, bu seviyelerin yatırımcı için cazip olduğunu ifade etti. Haziran sonrası için ise yükseliş öngören Memiş, elinde altın bulunduranları satış yapmamaları konusunda uyardı.

yeni-proje-5.jpg

ONS ALTINDA SERT HAREKETLER SÜRÜYOR

Geçtiğimiz hafta ons altın fiyatlarında görülen sert düşüşler dikkat çekerken, dün de düşüş trendi devam etti. Ons altın fiyatı yüzde 0,8 oranında değer kaybederek 3.153 dolar seviyesine kadar indi. ABD vadeli işlemlerinde de benzer bir hareket yaşanarak ons altın 3.156 dolara kadar geriledi.

Memiş, bu seviyelerin teknik olarak yeni bir düzeltmenin habercisi olabileceğini belirterek, 3.100 doların altına bir düşüşün üçüncü dalga olarak değerlendirileceğini söyledi.

GRAM ALTINDA KRİTİK SEVİYE: 4 BİN TL

Uluslararası piyasalardaki hareketlilik Türkiye’de de gram altın fiyatlarına doğrudan yansıdı. Haftalardır 4 bin TL bandında hareket eden gram altın, kısa süreli de olsa bu seviyenin altını test etti. Bu durumu değerlendiren İslam Memiş, “Gram altın 4.000 TL altına düşme sinyali veriyor. Bu seviyeler yatırımcı için alım fırsatıdır” açıklamasında bulundu.

Memiş, alım yapmak isteyen yatırımcıların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini belirterek, “3. ve 4. hamleleri yapmayanlar için kapı yeniden aralandı” ifadesini kullandı.

yeni-proje-6-001.jpg

ÜÇÜNCÜ DALIŞA DİKKAT!

İslam Memiş, YouTube üzerinden yaptığı “Paranın Şifresi” adlı yayınında yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Ons altının 3.250 dolar direncine kadar yükselmesini beklediğini ancak bu seviyeden sonra sert bir geri çekilme yaşanacağını öngördüğünü belirtti.

“Çarşamba gününe kadar bu direnç test edilebilir ama ardından 3.100 doların altına bir iniş görebiliriz. Bu da gram altında 4.000 TL altı seviyelerin yeniden gündeme gelmesi demek. Alım fırsatını kaçırmamak lazım” dedi.

GÜMÜŞTE DE DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Altınla birlikte gümüşte de düşüş sinyalleri devam ediyor. Gümüşün ons fiyatı 32.49 dolar seviyelerinde seyrederken, gram fiyatı ise 40.54 TL oldu. Ancak Memiş, 39.80 TL seviyesinin önemli bir destek noktası olduğunu belirterek Çarşamba sonrası gümüşte de düşüş beklentisinin sürdüğünü açıkladı.

Yatırımcılara bu bant aralığını dikkatle izlemeleri gerektiğini hatırlattı.

yeni-proje-7.jpg

“ELİNDE ALTINI OLANLAR PANİK YAPMASIN”

İslam Memiş, yılın ikinci yarısında altın fiyatlarında ciddi bir yükseliş beklediğini vurgulayarak elinde altın bulunduran yatırımcılara da seslendi. "Bu seviyelerden satış yapan zarar eder. Korkuya ve paniğe kapılmayın. Haziran ayı sonrasında yeni zirveler görebiliriz. Bekleyin ve fırsatları değerlendirin" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN