Altında yeni seviye 2.300! Altın borcu olanlar yandı: İslam Memiş tarih vererek uyardı

Altında yeni seviye 2.300! Altın borcu olanlar yandı: İslam Memiş tarih vererek uyardı

Altın rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Güvenli yatırım aracı olarak görülen altın yatırımcısı tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor. Hafta başından bu yana yükselişine devam eden gram altın 1.247 TL seviyesine kadar tırmanmış durumda. Vatandaşlar 'Altın neden yükseliyor? Altın alınmalı mı, satılmalı mı? Altın ne zaman satılmalı?' sorularını araştırmaya başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tek tek anlattı. Altın borcu olanlar yandı! İşte detaylar...

Altın fiyatlarında sıcak gelişme. Altın yatırımcıları fiyatları sorgularken gram altın rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Vatandaşlar 'Altın alınmalı mı, satılmalı mı? Altın ne zaman satılmalı?' sorularını araştırırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten uyarılar peş peşe geldi. Altında beklediği seviyeleri açıklayan Memiş, altın borcu olanları uyardı. Bunu yapmayan yandı! Altın kahini tarih vererek uyardı. İşte 15 Nisan 2023 güncel altın fiyatları...

hjhjjhhj-12.jpg

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Nisan ayı ile birlikte hareketlenen altın fiyatları vatandaşların gündeminde. Yatırımcılar fiyatlardaki yükselişlerin nedenini sorgularken İslam Memiş'ten net cevap geldi. 'Altın fiyatları neden yükseliyor?' sorusuna yanıt veren İslam Memiş, şunları söyledi:

"Yüzde 5.2 civarında beklenen Amerikan enflasyon verisi yüzde 5 olarak açıklandı. Beklentinin de altında geldi bu da iyimserliğin korunmasına neden oldu ve beraberinde Amerikan Merkez Bankası Fed'in faizleri artık arttırmayacağı kenara çekileceği beklentisini artırdı. Yine ons altını destekleyen faktörler arasında"

hghghhgh-1.jpg

ALTINDA YENİ SEVİYE 2.300 TL

Gram altında beklediği yeni seviyeleri duyuran Memiş, "Yukarıda 2.050 direnç seviyemiz var ve yıl içerisinde yaz aylarında 2.300 dolar seviyesine kadar bu yükselişlerin devam edeceğiniz tahmin ediyorum. "Merkez bankalarının kenara çekilmesi, yani faiz artırımlarını durdurması, devamında jeopolitik risklerde artış olması devamında yine bankacılık kriziyle alakalı Avrupa'ya ya da farklı ülkelere sıçrama olasılığı bunlar yine altını güvenli liman olarak ön planda tutmaya devam ediyor." uyarısınde bulundu.

ALTIN KAHİNİ UYARDI: SAKIN BU HATAYI YAPMAYIN

Elinde altın olanları uyarılarda bulunan Memiş, satış konusunda sert bir dille uyardı. Memiş, "Elinde altın bulunduranlar bozdurmak için acele etmeyin" uyarısında bulunarak yeni rekorlar ve yükselişlerin yolda olduğunu söyledi. Memiş, "Yaz aylarında 1.400, 1.500'lü rakamları gördükten sonra yeni bir yorum yaparız" diye konuştu.

gfgfgfgf-2023-04-15t143301-737.jpg

15 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

  • Gram altın fiyatı alış: 1.247,61 satış: 1.247,82
  • Çeyrek altın fiyatı alış: 2.138,00 satış: 2.173,00
  • Yarım altın fiyatı alış: 4.277,00 satış: 4.346,00
  • Tam altın fiyatı alış: 8.757,00 satış: 8.882,00
  • Cumhuriyet altın fiyatı alış: 8.793,00 satış: 8.926,00
  • Ons altın fiyatı alış: 2.004 satış: 2.005

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN