Altında zurnanın zırt dediği yer! Bir ay sonra çalkantıya hazırlanın...Bunlar düşerken diğerleri yükselecek

Altında zurnanın zırt dediği yer! Bir ay sonra çalkantıya hazırlanın...Bunlar düşerken diğerleri yükselecek

Altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Uzman isim İslam Memiş, yeni tahminlerini açıklarken bir ay sonrasına dikkati çekti. Altın alırken dikkatli olma zamanı. Bunlar düşerken diğerleri yükselecek…

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, altına ilişkin yaptığı açıklamalarla gündeme gelmeye devam ediyor. İleriye dönük tahminlerini paylaşan Memiş, Mart ayı için çok önemli açıklamalarda bulundu. Öyle ki bu ay piyasada nelerin yükselip nelerin düşeceğini söyleyen Memiş, yatırımcılara uyarıda bulundu.

yeni-proje-2-009.jpg

DÖVİZ VE BORSADA BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, borsa, altın, gümüş ve kripto paralar için mart ayı tahminlerini açıkladı. Memiş, TV100’de yayınlanan yazısında söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığına dikkati çekerek, "Mart beklentim döviz kurları, altıSEn ve gümüşün gram fiyatlarının yukarı, borsa ve kripto paraların aşağı olacağı yönünde" dedi.

yeni-proje-3-008.jpg

“MAYISA KADAR DEĞİŞİKLİK YOK”

Mayıs ayına kadar yol haritasında bir değişiklik olmadığını ifade eden Memiş, "Asıl odak noktam Mayıs. Şubat ayındaki bir yazımda “Sizi Mayıs ayına hazırlıyorum” uyarım vardı. Mayısa kadar yol haritam da bir değişiklik yok. Mart beklentim döviz kurları, altın ve gümüşün gram fiyatlarının yukarı, borsa ve kripto paraların aşağı olacağı yönünde” açıklamasını yaptı.

Memiş, “Dolar/TL: 32,25-32,40 lira Avro/TL: 35,25-35,40 lira EUR/USD: 1,09-1,10 Gram altın: 2.150-2.170 lira, Gram gümüş: 24-25 lira Bitcoin: 50-55 bin dolar Bist100: 8.400-9.400 puan Aralıklarını takip edeceğim” diyerek rakamların her gün değersizleştiğini ifade etti.

yeni-proje-4-006.jpg

“ENFLASYON HERKESİ BEZDİRDİ”

Uzman isim, enflasyona da değinerek, “Rakamların bir değeri yok. Çünkü her gün değersizleşiyor. İnsanlara artık rakamların yükselmesi bir şey ifade etmiyor. “Bir ay sonra nedenleri ile dolar 50 lira olabilir” de, umursamazlar. Çünkü enflasyon herkesi bezdirdi. Enflasyon karşısında hiçbir rakam kazandırmadı veya koruyamadı. Martta dış politikayı daha yakından takip edeceğim. Dış politika tarafında yaşanabilecek görüş ayrılıkları veya kırılmalar piyasayı direkt olarak etkiler. Buna Rusya, Avrupa ve ABD tarafından gelebilecek haber akışları diyebiliriz” açıklamasını yaptı.

yeni-proje-5-005.jpg

SEÇİM SÜRECİNE DİKKATİ ÇEKTİ

Önümüzdeki seçim sürecine de değinen Memiş, “Seçimler yaklaştıkça gerginlik, spekülasyon, algı, tahrik, hırs, ihtiras bir o kadar artar. Seçimler yaklaştıkça vaatler artar, beklenti artar, maliyet artar. Seçime odaklı bir piyasa beklentisi var içeride. Kimi seçimden sonra daha da zor günlere hazır olmak gerek, kimi de enflasyon düşecek her şey geride kalacak diyor. Mayısta hepimiz her şeyi göreceğiz. Ama Mart, bu yandan da önemli bir ay olacak” diyerek cümlelerini tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN