Amazon yüzlerce çalışanını yine işten çıkardı

Amazon yüzlerce çalışanını yine işten çıkardı

Amerikan e-ticaret devi Amazon, bilişim, satış, pazarlama ve küresel hizmetler departmanlarından yüzlerce çalışanının daha işine son verdi. Ünlü markadan geçen yıl işten çıkarılanların sayısının 168 bin 32 kişiye ulaştığı ve bunun, 2022'ye göre büyük bir artış olduğu kaydedildi.

Amazon, dünya genelinde bulut bilişim alanında yüzlerce kişinin görevine son verdiğini duyurdu. İşten çıkarılanlara satış, pazarlama ve küresel hizmetler departmanları ile fiziksel mağaza teknoloji ekibindeki birkaç yüz çalışanın da dahil olduğu ifade edildi.

Dev marka, ABD'de işten çıkarılanlar için en az 60 gün maaş ve sosyal yardımların devam edeceği bilgisini de paylaşıldı.

TEMEL ALIMLARDA İŞE ALIMLAR OLACAK

Firma açıklamada temel alanlarda ise işe alımların ise devam edeceğini belirtti. Amazon Web Services (AWS) Sözcüsü işten çıkarma kararının zor ama gerekli bir karar olduğunu söyledi.

Amazon'un son dönemde yapay zeka alanında yatırımlarını sürdürdüğü biliniyor. Aynı teknoloji şirketi, ocakta Twitch, Prime Video ve MGM stüdyoları gibi yan kuruluşlarında da yüzlerce kişiyi işten çıkarmıştı.

Challenger, Gray&Christmas isimli ABD kariyer danışmanlık firmasının raporuna göre, 2023'te teknoloji sektöründeki işten çıkarmalar yüzde 73 arttı. Raporda, geçen yıl işten çıkarılanların sayısının 168 bin 32 kişiye ulaştığı ve bunun, 2022'ye göre büyük bir artış olduğu vurgulandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN