Ankara Büyükşehir’den yeni karar! Su faturası borçları sıfırlanıyor! 31 Mayıs’a kadar…

Ankara Büyükşehir’den yeni karar! Su faturası borçları sıfırlanıyor! 31 Mayıs’a kadar…

Ankaralılar bu habere çok sevinecek. ASKİ abonelerini ilgilendiren önemli bir duyuru yayınlanırken son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2023 olduğu belirtildi. İşte ASKİ aboneleri hakkında alınan yeni karar…

Ankara Büyükşehir Belediyesi yapılandırma hakkında önemli bir açıklamada bulundu. ASKİ Genel Müdürlüğü, Yapılandırma Kanunu kapsamında yer alan ödenmemiş su, atık su, kaçak su, kirlilik önleme payı, kanal ve şebeke katılım bedelleri ile bunlara bağlı bulunan faiz ve gecikme faizi ile ilgili yapılandırma fırsatı tanınacağı belirtildi. Yapılandırma Kanunu'ndan yararlanmak isteyen kişiler için son günler. İşte ASKİ aboneleri hakkında alınan yeni karar…

ASKİ'DEN YAPILANDIRMA KARARI

Ankara'da yaşayan vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama ASKİ'den geldi. ASKİ Genel Müdürlüğü kapsamında yapılacak olan yeni düzenleme ile birlikte faiz ödemelerinde yapılandırma fırsatı tanınacağı belirtildi. Başvurular için son tarihin 31 Mayıs 2023 oldu belirtilirken başvuruların “www.aski.gov.tr” adresi üzerinden online olarak yapılacağı duyuruldu.

aski.jpg
Borç yapılandırması ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen aboneler “0312 616 23 91 - 616 24 36” numaraları üzerinden konu hakkındaki detayları öğrenebilir.

BELEDİYEDEN YAZILI KARAR ÇIKTI


Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ abonesi olan vatandaşları ilgilendiren açıklamanın detaylarını paylaştı. ASKİ tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:
“Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7440 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında mükellefler, vadesi 31 Aralık 2022 tarihinden önceki borçlar ile birlikte diğer cezaları yapılandırabilecek.”

paralar-1.jpg

BAŞVURU TARİHİNİ KAÇIRMAYIN


Su faturalarında yapılandırma imkanı için kollar sıvandı. Başkentte yaşayan mükellefler 31 Mayıs 2023 tarihine kadar “https://ebelediye.ankara.bel.tr/ebelediye/” adresi üzerinden online ya da Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı bankosundan başvuruda bulunabilir.

Büyükşehir Belediyesi'ne ödenecek tutarlar kapsamında ilk taksitin 30 Haziran 2023 tarihinde ödeneceği belirtildi. Diğer taksit tutarlarını ise bir sonraki ayı takip eden dönemlerde 48 aya bölünmüş eşit taksitler olarak yatırılacağı belirtildi. Yeni kanun kapsamında yapılandırma ile ödenen idari para cezalarında ise %25 indirim sağlanacak.

paralarr.jpg

VATANDAŞLARA TAKSİT İMKANI SAĞLANIYOR


Mali Hizmetler Daire Başkanı Mesut Hastürk, belediyeye borcu bulunan vatandaşların ödeme kolaylığından yararlanması gerektiğini söyledi. Hastürk, “7440 sayılı vergi ücret ve benzeri alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilerek yasalaştı.” ifadelerini dile getirdi.


Kanun kapsamında belediyede mükellef olan kişilerin de bu kapsamda yer aldığını belirten Hastürk, belediyeyi borcu bulunan ilan reklam vergisi,eğlence vergisi ve benzeri vergilerle, ücret, resim, harç gibi ödemelerin de bu kapsamda yer aldığını aktardı. İdari para cezaları ve benzeri özellikteki harcamaların da yapılandırma yasası içerisinde olduğunu belirten Mesut Hastürk, “Mükelleflerimiz 31 Mayıs 2023 tarihine kadar online olarak ya da bizzat kendileri Belediyemize başvurabilirler. Yapılandırma kapsamında dilekçesini aldığımız mükelleflere 48 aya kadar eşit aylık taksitler halinde ödeme imkânı sağlayabiliyoruz.” dedi.

para-almak-1.jpg

YAPILANDIRMA KANUNU'NDA HANGİ BORÇLAR YER ALIYOR?


7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında araştırmalar devam ederken hangi borçların bu düzenlemede yer aldığı merak ediliyor. 2023 yılına damga vuran Yapılandırma Kanunu içerisinde yer alan borçlar şu şekildedir:

  • Yol harcamalarına katılım payları,
  • Stabilize teknik altyapı bedeli,
  • Belediyelerin kira ve ecrimisil alacakları,
  • İdari para cezaları,
  • İlan ve reklam vergisi,
  • Eğlence vergisi,
  • Yangın sigorta vergisi,
  • İşgal harcı,
  • Hal rüsumu,
  • Atık su bedeli
  • 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 97. maddesi kapsamında alınan ücretler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN