Ankara, İstanbul, Nevşehir, Erzurum… Türkiye’nin her noktasında olan AVM’den yıkıcı haber: Mahkeme son kararı açıkladı

Ankara, İstanbul, Nevşehir, Erzurum… Türkiye’nin her noktasında olan AVM’den yıkıcı haber: Mahkeme son kararı açıkladı

Türkiye’nin birçok noktasında şubeleri bulunan AVM korkulan sondan kaçamadı. Ekonomik sıkıntılarla mücadele eden AVM ile ilgili mahkeme son kararı açıkladı. İşte detaylar…

İstanbul, Ankara, Nevşehir, Erzurum gibi Türkiye’nin birçok noktasında binlerce dükkana ev sahipliği yapan Forum AVM’leri ile ilgili mahkemeden son karar geldi. Milyonlarca dolar borcu olan ve iflasla burun buruna gelen 9 AVM’de toplam 1500’ü aşkın dükkan olduğu belirtilirken, Marmara Forum ile Forum İstanbul’un da aralarında bulunduğu AVM’ler için mahkemeden 1 yıllık kesin mühlet kararı çıktı.

EN ÇOK ZİYARET EDİLEN AVM’YDİ

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, İstanbul’un en çok ziyaret edilen AVM’lerinden olan Forum İstanbul ile Marmara Forum’un da yer aldığı 9 AVM’yle ilgili mahkeme, 1 yıllık kesin mühlet kararına vardı.

forum-avm-iflas-1.jpg

İncelemeler sonucunda 600 milyon euroyu aşkın borcu olduğu belirlenen AVM’lerle ilgili geçtiğimiz aylarda konkordato başvurusu yapılmıştı. Şirket, büyük bölümü bankalara olan borcunu eksiksiz ödeyemediğini ifade ederken, alacaklı olan bankalar mahkemeye sundukları savunmalarında Forum AVM’lerinin mevcut ekonomik tablolarının söz konusu krizden çıkmak için uygun olmadığı belirtildi ve kesin mühlet talebinin reddedilmesi istendi.

Fakat mahkeme, önceki duruşmalarda atanan konkordato komiser heyeti tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda Forum AVM’lerin talebine hak vererek, 1 yıllık kesin mühlet kararına vardı. Bu karara bağlı olarak, AVM’nin varlıkları belirlenen süreçte haczedilemeyecek.

forum-avm-iflas-2.jpg

Forum AVM’nin şuan Forum Ankara Outlet, Forum Aydın AVM, Denizli Forum Çamlık AVM, Forum Erzurum AVM, Forum Kapadokya AVM, Manisa Forum Magnesia, Ankara Gordion olacak şekilde İstanbul’daki 2 şubesi dışında hizmet veren 7 şubesi daha bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN