Anne babalara müjde! İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerini kapsıyor! 1800 TL destek sağlanacak: Ödemeler PTT’den

Anne babalara müjde! İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerini kapsıyor! 1800 TL destek sağlanacak: Ödemeler PTT’den

Ekonomik sıkıntılar vatandaşın belini bükerken tüm anne ve babaları sevindirecek açıklamalar bakanlıktan geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 1800 TL ödeme yapılacak. Herkes derin bir oh çekiyor. İşte tüm detaylar…

Yeni eğitim öğretim dönemi yaklaşırken anne ve babalarda kara kara düşünmeye başladı. Ekonomik kriz ve artan enflasyon vatandaşın cebine darbe yapıyor. Milyonlarca veli okul ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını düşünürken sevindiren açıklama bakanlıktan geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 1800 TL destek ödemesi yapılacağı belirtildi. İşte tüm detaylar…

BAKANLIKTAN VELİLERE DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen destek ödemelerine bir yenisi eklendi. Sosyal yardım ödemeleri kapsamında Bu kez ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yeni ödemeler yapılacağı belirtildi. Öğrencilerin ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayabilmesi amacıyla yapılan ödemeler dikkat çekerken yeni dönemde 1800 TL ödeme yapılacağı aktarıldı. E-devlet sistemi üzerinden yapılacak başvurular sonrasında ailelere ödeme yapılacağı vurgulandı.

ogrenci-duzenleme.jpg

ÖĞRENCİ DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukları da unutmadı. Yeni eğitim öğretim dönemine kısa bir süre kala bakanlık 1800 TL'lik ödemenin detaylarını açıkladı. T.C kimlik numarası ve şifre ile e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra başvuru işlemlerinin yapılabileceği vurgulandı. Başvuru yapan ailelerin belirlenen şartları sağlaması gerekmektedir. Bu kapsamda aile içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor. Belirlenen şartı sağlayan aileler ödemeleri PTT üzerinden alacak.

paralarr.jpg

E-DEVLET BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?


Öğrenci destek ödemelerinden yararlanmak isteyen ailelerin e-devlet sistemi üzerinden başvuru formunu doldurması gerekiyor. T.C kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama motoruna Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazarak sosyal yardım ve destek başvuru formunu doldurmalıdır. Ardından formun onay işlemi bekleniyor. Yardım ödemeleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler Yaklaşık 10 gün sürmektedir. İnceleme işleminin olumlu sonuçlanması ile birlikte aileler ödemeleri PTT şubelerinden alabilecek.

ogrenci-para.jpg


ÖDEMELER PTT'DEN


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi aileler için 1800 TL'lik destek ödemesini detaylarını paylaştı. Başvuru işlemlerini tamamlanması ile birlikte aileler kimlik kartları ile birlikte PTT üzerinden ödemelerini alabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN