Anne ve babalar dikkat! ASHB dar gelirli aileler için harekete geçti! 1610 TL destek ödemesi yapılacak... E-devletten başvuran PTT'den parasını alacak...

Anne ve babalar dikkat! ASHB dar gelirli aileler için harekete geçti! 1610 TL destek ödemesi yapılacak... E-devletten başvuran PTT'den parasını alacak...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hesaplarına yatırılan sosyal ve ekonomik yardımlar (SED) devam edecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan yapılan açıklamada, bu ay SED ödemesi kapsamında öğrencilere toplam 349 milyon 452 bin TL ödeme yapıldığı belirtildi. Ödeme talepleri e-devlet yoluyla kabul edilmeye devam etmektedir. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz...

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) çerçevesinde öğrencilerin eğitim giderleri için 1611 TL veriliyor. İhtiyaç sahiplerine aylık ödemeler 15 Ocak 2023 Pazar gününe kadar devam edecek. E-devlet yoluyla gerçekleştirilen SED ödemeleri PTT aracılığıyla iletilir.

ÖĞRENCİ DESTEK ÖDEMESİ

Ekonomik sıkıntı yaşayan ailelere 1611 TL ödeniyor. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitede çocuğu olan veliler başvurabilir. Para yatırılmaya başlandı ve ödemelerin yatırılıp yatırılmadığı hesaplar üzerinden kontrol edilmektedir.

DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Destek ödeme talebi e-devlet yoluyla yapılır. T.C. e-devlet sistemine Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sizi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na yönlendiren bir sayfaya ulaşmalısınız. Ardından "'sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurusu' " üzerine tıklayın. Yeni başvuru bölümünde sağ üst köşedeki form doldurulmalı ve onaylanmalıdır.

ÖDEMELER PTT'DEN ALINACAK

İlk, orta, lise ve üniversite öğrencilerinin bu ücretlerin başvuruları onaylandıktan sonra tutarlar PTT aracılığıyla alınacaktır.

SED YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlanma koşulları;

- Sosyal kurumlarda bakılan, destek almaları halinde aile veya yakınlarına verilebilecek çocuklar.

- Maddi ihtiyaç nedeniyle korunmaya muhtaç olan, nafaka alamayan ve aile veya yakınları bakım kararı olmaksızın sosyal ekonomik destek hizmeti tarafından bakılabilen çocuklar.

- Tıbbî tedbirin tayini sırasında yaş haddi nedeniyle sosyal kurumlardan veya bakım ailelerinden ayrılan, işe ve mesleki eğitime veya eğitime devam eden veya iş ve meslek edinmeyen ve kendilerini bir durumda bulan gençler yardıma ihtiyacı varsa.

- Olağanüstü bir afet, doğal afet, hastalık veya kaza sonucu mağdur olan, kendilerinin ve aile bireylerinin temel ihtiyaçlarını belirli bir zamanda karşılayamayanların çocukları ile hayati tehlike ile karşı karşıya kalan veya vefat edenlerin çocukları.

Başvurular Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde değerlendirilir ve inceleme sonucunda uygun görülenlere destek verilir.

"349 MİLYON 452 BİN TL TUTARINDA SED ÖDEMESİ YAPTIK"

"İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin lira tutarında SED ödemesi yaptık." İfadelerine yer veren Bakan Yanık, "Çocuklarımızın sosyal açıdan gelişimlerine de önem veriyoruz. SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleyerek onların sosyalleşmelerine katkıda bulunuyoruz." dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN