Anneler bu haber yalnızca sizi ilgilendiriyor! Bakanlık resmen açıkladı! Kimlik numaranızla başvurun 1.700 lirayı anında alın

Anneler bu haber yalnızca sizi ilgilendiriyor! Bakanlık resmen açıkladı! Kimlik numaranızla başvurun 1.700 lirayı anında alın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi vatandaşlara verdiği sosyal yardımlar kapsamında annelere özel bir kampanyaya imza atıldı. Bu kapsamda belirtilen şartları taşıyan anneler 3 ayrı yardımdan faydalanma şansı bulacak. İşte, bakanlığın annelere özel sosyal yardım kampanyaları...

Ekonomik sıkıntıların gün geçtikçe artmasıyla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaptığı sosyal yardım ödemelerini güncellemeye başladı. Bakanlık tarafından yapılan yeni açıklamada yeni yıldan itibaren annelere özel 3 ayrı sosyal yardım kampanyası düzenleneceği belirtildi.

Bakanlık, Sosyal Yardım Programları kapsamında annelere doğum, çoklu doğum ve eşi vefat eden kadınlara yönelik düzenli nakdi yardım olacak şekilde 3 yardım doğrultusunda 1.700 TL'lik ödeme yapacak.

DOĞUM YARDIMLARI NEDİR?

15 Mayıs 2015 tarihi itibariyle canlı doğum yapan T.C vatandaşları ile Mavi Kartlılara doğum parası verilecek. 1. çocuğa 300 TL, 2. çocuğa 400, 3. ve diğer çocuklara da 600 TL ödenecek.

annelere sosyal destek yardımı

ÇOKLU DOĞUM YARDIMLARI NEDİR?

Bu yardım kapsamında dünyaya gelen 0-2 yaş arasındaki çocuklar için ödeme yapılır. Hane içindeki kişi başı gelirin net asgari ücretin 1/3'ünün (1.833,45 TL) altında olduğu hanelere, aylık hesaplama yapılarak iki ayda bir 400 TL verilecek.

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA YAPILAN NAKDİ YARDIMLAR NEDİR?

Eşi hayatını kaybeden ve evde hiç kimsenin sosyal güvencesi olmayan hanelere, 3294 sayılı kanuna göre aylık hesaplama yapılarak iki ayda bir 1.000 TL ödeme yapılacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN