Anneler dikkat! Bu yardımlar sadece size! Tam 16 bin 100 TL yardım alabilirsiniz... Başvurular e-devletten! Hemen başvurun paranızı anında alın

Anneler dikkat! Bu yardımlar sadece size! Tam 16 bin 100 TL yardım alabilirsiniz... Başvurular e-devletten! Hemen başvurun paranızı anında alın

Doğum izni alan annelere yapılan destek ödemesine zam geldi. Asgari ücretteki artışın ardından sosyal destek ödemeleri de arttı. Bu kapsamda 12.400 TL olan doğum izni ödemeleri 16.100 TL'ye çıktı. İşte sadece annelere yapılan doğum izni ödemesiyle ilgili detaylar...

Devlet tarafından annelere yapılan doğum izni ödemelerine zam yapıldı. Bu kapsamda eskiden 12.400 TL olan doğum izni ödemeleri 16.100 TL'ye çıktı.

DOĞUM İZNİ YARDIMI NE OLUYOR?

Doğum izni yardımı, doğum yapan veya doğumuna az kalan annelere işten çıktıkları için yapılan ödemedir. Doğumun sekiz hafta öncesinde başlayan izin doğumun sekiz hafta sonrasında geçerli olacak şekilde devam eder. 16 hafta süren izin süresinde verilen doğum izni parası, doğum sürecinde çalışamayan annenin geçimini sağlayabilmesi amacıyla verilir.

DOĞUM İZNİ YARDIMI NEREDEN ALINIYOR?

Doğum izni yardımını alabilmek için çalıştığınız işyerinin muhasebesi ile görüşmeniz gerekiyor. Muhasebe tarafından doğum izni yardım talebiniz hemen onaylanarak ödemeniz yapılacaktır. Söz konusu ödemeyi sigortalı çalışan bütün kadınlar alabiliyor. Ancak çalıştığınız kurum bu ödemeyi yapmayı reddediyorsa işvereni şikayet etme veya tazminat davası açma hakkınız da bulunuyor.

 doğum izni parası

DOĞUM İZNİ YARDIMINDAN KİMLER YARARLANABİLİYOR?

Söz konusu ödeme doğumundan sekiz hafta önce işten izin alan annelere yapılmaktadır. Sekiz haftası doğumdan önce, sekiz haftası da doğumdan sonra olacak şekilde toplam 16 hafta izin kullanılmaktadır.

DOĞUM İZNİ YARDIMI NASIL HESAPLANIYOR?

Doğum izni yardımı her anneye eşit yatmayabiliyor. Doğum izni yardımı annenin SGK primine göre belirlendiği için asgari ücretle çalışan annelere 16.100 TL, asgari ücretten daha fazla maaşla çalışan ve yüksek prim ödeyen annelere ise 16.100 TL'den fazla yatmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN