Apronda her şey var uçak yok

Apronda her şey var uçak yok

Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışı uçaksız meydanları gündeme taşıdı. Balıkesir’e 28 aydır teker değmedi. Çanakkale ile Kocaeli Havalimanları da ıssız kaldı. İhtiyaca bakılmadan, yatırım maliyeti hesaplanmadan kurdelesi kesilen alanların personel ve operasyon giderleri ise işlemeye devam etti. Yüksek maliyetler devlet kasasından karşılanınca pistteki kara deliğin faturası 85 milyona kesildi.

Yıllardır işlemeyen havalimanları müteahhitlerin cebini doldururken devlete kalan yük artıyor. SP lideri, Edremit Koca Seyit Havaalanı’nın 80 km yakınında 76 milyon TL maliyetle inşa edilen Balıkesir Havalimanı’na dikkat çekti. Karamollaoğlu “Kulesi, hizmet binası, pisti, personeli var ama 28 aydır tek bir uçak bile inmedi” dedi. 2011’de açılan Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nı da bu yıl tercih eden yolcu olmadı.

GİTMESEK DE GÖREKSE DE O MALİYET BİZİM MALİYETİMİZDİR

Vatandaşın neredeyse varlığından bile haberdar olmadığı Çanakkale’deki Gökçeada Havalimanı da kara deliğe döndü. 88 milyon TL’ye inşa edilen ve 38 personelin çalıştığı alana hiç tarifeli sefer yapılmadı. ‘Gerçekten ihtiyaç var mı’ kriteri yerine müteahhit menfaati gözetilerek yapılan pistler yıldan yıla çürürken maliyet vatandaşın sırtına kaldı. Çoğalan örnekler ‘Bu gidişe artık dur denilmeli’ tepkilerine yol açtı.

PİST MÜSAİT, ŞARTLAR UYGUN, UÇAK YOK

Plansız bir şekilde yapılan projeler 84 milyonluk nüfusa mal oluyor. Bunlara verilen ihale veya garanti bedelleri Hazine’nin yükünü arttırırken, atıl durumda kalmaları da milli serveti yok ediyor. Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışıyla gündeme gelen atıl havalimanları da bu projelerin sadece bazıları. Balıkesir Merkez 28 aydır uçak görmedi, Çanakkale Gökçeada’ya 9 yıldır sadece kuş indi. İstanbul’a yakınlığıyla bilinen Kocaeli Cengiz Topel de 90’a yakın personeliyle yeni yılda daha misafir ağırlamadı.

Türkiye’de yap-işlet-devret modeliyle yapılan birçok proje, Hazine’ye yük oluyor. Verilen garanti sayıları ve işletme süreleri kur üzerinden hesaplanınca projeleri yapan şirketlere milyarlarca dolar ödeme yapılıyor. Plansız bir şekilde yapılan havalimanları da bunların en yakın örneklerinden biri. Yüzde 99’luk hata payıyla ortaya çıkan Zafer Havalimanı da personeli olan uçak uçmayan projelerden biriydi. Uşak, Çanakkale Gökçeada, Kocaeli Cengiz Topel ve Balıkesir Merkez havalimanları da yıllardır atıl durumda kalan projeler olarak dikkat çekiyor. Bu konuya değinen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Türkiye’nin esas sorunun israf ve yolsuzluk olduğuna değinerek “Enflasyondur, hayat pahalılığıdır, yağmur gibi yağan zamlardır. Bitirilen tarım, yok edilen hayvancılıktır. Yapılan yanlış yatırımlar ve yürütülen yanlış politikalardır. Biz, ekonomide atılması gereken ilk adım olarak her türlü israfa son vermek olmalıdır demekten vazgeçmeyeceğiz.

15-001.jpg

Ama gel gör ki iktidarın kulakları tıkalı, bizi duymuyorlar, daha doğrusu duymak istemiyorlar” dedi. Rize-Artvin Havalimanı’nın açıldığını hatırlatan Karamollaoğlu “Hayırlı uğurlu olsun. Sırada Gümüşhane-Bayburt Havalimanı var. Öncelikle şunu söyleyeyim; biz yatırımlara karşı değiliz; fakat yanlış yapılan yatırımlara sonuna kadar karşıyız. Ancak yatırımlar verimlilik dikkate alınarak yapılmalıdır. Türkiye’de hiç uçak inmeyen havalimanları var. Örneğin Balıkesir Havalimanı.

Edremit’te havalimanı var. 80 kilometre mesafede bir yenisi daha yapılıyor. Kulesi var, hizmet binası var, pisti var, personeli var. Tek şey eksik o da uçak” diye konuştu. Yılda 1 milyon yolcu hedefiyle yapıldığını aktaran Karamollaoğlu, gelen yolcu sayısının ise sıfır olduğunu vurguladı. Buraya tam 28 aydır tek bir uçağın bile inmediğini açıklayan Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Allah’tan korkun! Yine hepimizin bildiği Kütahya Zafer Havalimanı.

Burada hedef 1.2 milyon yolcu idi. Peki son bir yılda kaç yolcu gelmiş? 7 bin yolcu. Yanılma payı yüzde 99. Umarız şimdi Rize-Artvin Havalimanı da aynı akıbeti yaşamaz. Çünkü buralara harcanan para, Külliye’ye öbeklenmiş 3-5 kişinin cebinden değil, 85 milyonluk Türkiye’nin cebinden çıkıyor.”

250 BİN KİŞİLİK ŞEHRE 2 MİLYON YOLCU GARANTİSİ

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasitesinin 2 milyon olacağı açıklandı. Fakat veriler bu kapasitenin yakalanamayacağı yönünde. 2 ilin toplam nüfusu 250 bin kişi bile değil. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre, komşu şehirlerdeki 4 havalimanını dahil ettiğimizde yolcu sayısı 5 milyon kişiyi bulamadı. Buna Rize-Artvin Havalimanı da eklendiğinde bu ortalamanın düşeceği tahmin ediliyor. Bölgenin ağırlıklı yükünü Trabzon Havalimanı çekiyordu.

BALIKESİR MERKEZ: DAHA İNEN YOK

1.2 milyon nüfusa sahip Balıkesir de havalimanlarından nasibini alan şehirlerden birisi. Şehirde bulunan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı 2019 yılında toplam 354 bin 381 yolcu ağırladı. Pandemiyle birlikte rakamlar düşse de 2020’de 159 bin 2021’de de 265 bin 555 yolcu ağırladı. Hiçbir zaman tam kapasite çalışmayan havalimanı bu yılın ilk 4 ayında 46 bin yolcu ağırladı. Fakat buna rağmen şehre Balıkesir Merkez Havalimanı yapıldı. 2015’te 286 iç hat yolcusu taşıyan havalimanına bir daha yolcu inmedi. Projede 1 milyon yolcu sayısı hedeflenmişti.

ZAFER: YÜZDE 99 HATALI HESAPLAMA

Kütahya-Afyon-Uşak illerine hizmet vermek üzere yapılan Zafer Havalimanı için 2021’de iç hatlarda 775 bin 137, dış hatlarda ise 542 bin 596 kişilik yolcu garantisi verildi. Ancak verilen hedef tutturulamadı ve 2021’de iç hattı kullanan yolcu sayısı 9 bin 228 olurken, dış hat kullanan yolcu sayısı da 1904’te kaldı. Havalimanının eksik kalan 1 milyon 306 bin 537 yolcusu için, 6 milyon 938 bin 738 Avro ödenmek zorunda kaldı. Garantide yapılan hata oranı ise neredeyse yüzde 99.

UŞAK: İLK 4 AYDA SADECE KUŞ GÖRDÜ

Pandemi öncesinde bile 2019 yılında DHMİ verilerine göre, Uşak Havalimanı’nı 27 bin 983 kişi kullandı. 2020 yılında toplam 7 bin 500 kişi bu havalimanını kullanırken, 2021’de sadece 52 yolcu buradan uçuş gerçekleştirdi. 2022’nin ilk 4 ayında da Bu yılın ocak ve nisan aylarını kapsayan ilk dört ayında buradan hiç uçuş olmadı. Aynı zamanda havalimanında 83 personel görev yapıyor.

CENGİZ TOPEL: YENİ YILDA MİSAFİR AĞIRLAMADI

Kocaeli girişinde yer alan Cengiz Topel Havalimanı da talihsiz projelerden biri. DHMİ verilerine göre, 2019 yılında 57 bin 280 kişinin kullandığı havalimanında 90’a yakın personel görev yapıyor. 2020’de 11 bin 851 kişinin uçtuğu havalimanına 2021’de sadece 9 bin 173 kişi kullandı. Yılın ilk 4 ayında ise Cengiz Topel Havalimanı’nı kimse kullanmadı.

ÇANAKKALE GÖKÇEADA: 9 SENEDİR NE GELEN VAR NE GİDEN

İlk tarifeli uçuşun Temmuz 2011’de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gerçekleşen Çanakkale Gökçeada Havalimanı da atıl projelerden biri. Bölgenin ikinci havalimanı olan Gökçeada da etkinlikten başka bir şey yapılmamış. 2011 yılında bin 100 yolcu ağırlayan havalimanı, 2012’de bin 666, 2013’te de bin 726 kişi kullandı. Sonrasında ise havalimanı sırra kadem bastı. DHMİ verilerine göre, 38 personelin iş başı yaptığı havalimanını son 9 yıldır kimse kullanmadı. Çanakkale Gökçeada Havalimanı için 90 milyon liraya yakın harcama yapılmıştı.

20-mayis-2022-kapak.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN