Araba alacaklar için çember daralıyor... O tarihten sonra otomobillere bir zam daha, piyasada o fiyatlara araba kalmadı

Araba alacaklar için çember daralıyor... O tarihten sonra otomobillere bir zam daha, piyasada o fiyatlara araba kalmadı

Araba almayı düşünenler ya da arabasını yenilemek isteyenler elini çabuk tutsa iyi olur. Otomotiv sektöründe yeni zamlar kendini göstermeye başlarken o tarihten itibaren bir zam daha gelecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Sıfır otomobil satışları şubat ayında resmen rekor kırdı. Şubat ayına oranla mart ayında ortalama yüzde 5 oranın da zamlanan sıfır otomobiller tüketicilerin canını sıkarken büyük bir çoğunluk hemen ikinci ele yönelmeye karar verdi. Öte yandan sektörün uzmanlarından edinilen bilgilere göre o tarihte fiyatlara yeni bir zam geleceği öğrenildi. Dolayısıyla araba almayı düşünenlerin elini çabuk tutması gerekiyor.

yeni-proje-2024-03-09t122559-784.jpg

SIFIR OTOMOBİL SATIŞINDA REKOR

Akit’te yer alan habere göre, sıfır otomobil satışı şubat ayında adeta rekor kırdı. Bu kapsamda şubat ayında 106 bin araç satışı gerçekleştirilirken yeni aya girilmesiyle beraber arabalara zam yapıldı. Mart ayında yüzde 5 oranın da zamlar araba fiyatlarına yansırken tüketici içse soluğu ikinci el pazarında aldı. Öte yandan söz konusu zamlar yüzde 5’te sabit kalmayarak bazı modellerde yüzde 3 bazı modellerde ise yüzde 7 olarak gözlemlendi. İkinci el pazarında ise tüketiciler genellikle 1 milyon liranın altındaki araçları tercih ederken, 500 bin lira ile 1 milyon lira aralığındaki araçların hızla satıldığı bildiriliyor.

yeni-proje-2024-03-09t122618-280.jpg

Galericiler ellerinde bulunan 2019 model bir arabanın fiyatının 4 milyon lira olduğunu ve bu aracın 2 aydır galeri önünde beklediğini ifade ederek isyanlarını dile getirdi. Öte yandan 1 milyon liradan daha yüksek fiyatlara satılan araçların talep görmediği öğrenildi.

yeni-proje-2024-03-09t122659-043.jpg

O TARİHTE YENİ ZAM GELİYOR

Tüm bunların yanı sıra otomobil almayı düşünen kişilerin ellerini çabuk tutmaları gerektiği verilen tavsiyeler arasında yer alıyor. Öyle ki şu an için 800 bin liranın altında sıfır otomobil kalmadığı öğrenildi. Ayrıca şu anki fiyatların Nisan ayında yüzde 10 ila 12 bandında yeni bir zamla etiketlerini değiştireceği bilgisi elde edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN