Araç sahipleri karalar bağladı! Haziran ayında akaryakıta dev zam: Tüm tabelalar değişti

Araç sahipleri karalar bağladı! Haziran ayında akaryakıta dev zam: Tüm tabelalar değişti

Haziran ayı zamları ile birlikte geldi. 1 Haziran Perşembe günü akaryakıt fiyatları araç sahiplerine de derinden sarstı. Akaryakıt almak için istasyonlara giden vatandaşlar dev zamlar ile karşılaştı. İşte 1 Haziran 2023 güncel akaryakıt fiyatları…

Uzun zamandır indirim haberleri ile gündemde yer alan akaryakıt fiyatlarına Haziran ayı ile birlikte dev zamlar geldi. Benzinli araç kullanan vatandaşlar bu fiyatlardan sonra araba kullanamayacak. Akaryakıt istasyonlarında fiyatlar ail baştan değişirken güncel fiyatlar da merak edilmeye başladı.


BENZİN FİYATLARINA ZAM!

Araç sahiplerinin yakından takip ettiği akaryakıt fiyatları herkese şaşkına çevirdi. Uzun zamandır indirim haberleri ile gündemde yer alan benzin bu kez de zamlarla araç sahiplerine üzdü. Dünyada yaşanan hem siyasi hem de ekonomik gelişmeler akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olurken Rusya ve Ukrayna Savaşı'nın Brent Petrol üzerindeki etkisi pompalara yansımaya devam ediyor. Bunun yanı sıra Türkiye'deki dolar kurunda görülen değişikliklerde akaryakıt fiyatlarını etkileyen bir diğer etken olarak karşımıza çıkmaktadır.

4-temmuz-guncel-akaryakit-fiyatlari.jpg

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

1 Haziran 2023 tarihinde Brent Petrol fiyatı 72 dolar seviyesinde işlem görmektedir. Geçtiğimiz gün benzine yapılan zam fiyatları pompalara da yansıdı. 1 Haziran 2023 tarihi itibarıyla herhangi bir zam ya da indirim haberi yer almıyor. Güncel pompa fiyatları şu şekildedir:

İstanbul Anadolu Yakası
Benzin fiyatı: 21,26 TL
Motorin fiyatı: 19,37 TL

İstanbul Avrupa Yakası
Benzin fiyatı: 21,24 TL
Motorin fiyatı: 19,39 TL

Ankara
Benzin fiyatı: 21,60 TL
Motorin fiyatı: 19,75 TL

İzmir
Benzin fiyatı: 21,59 TL
Motorin fiyatı: 19,83 TL
akaryakit-indirim.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin motorin fiyatlarının hesaplama sistemi en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bu kapsamda hesaplamalar gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesi ile ortaya çıkıyor. Bu kapsamda KDV haricinde rafineri satış fiyatı belirlenmektedir.


Gümrüksüz rafineri fiyatının hesaplanması durumunda Akdeniz Tire İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ile birlikte günlük dolar kuru takip edilerek ortaya çıkan değişimler satış fiyatına eklenmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN