Araç sahiplerine son dakika olarak duyurdular! Hemen deponuzu fulleyin: Açıklanan karar sonrası rekor zam yapılacak

Araç sahiplerine son dakika olarak duyurdular! Hemen deponuzu fulleyin: Açıklanan karar sonrası rekor zam yapılacak

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde OPEC+ Mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararını aldığını duyurdu. Alınan karar sonrası benzin ve motorin fiyatları için son dakika duyurusu yapıldı. Araç sahipleri dikkat! Hemen deponuzu fulleyin. O tarihten itibaren rekor zam uygulanacak. İşte 9 Nisan 2023 Pazar günü güncel akaryakıt fiyatları...

Benzin ve motorin fiyatları için son dakika duyurusu yapıldı. OPEC+ Mayıs ayından itibaren petrol üretimini azaltacağını duyurdu. Alınan karar sonrası petrol fiyatları hızla yükselmiş ve gözler akaryakıt fiyatlarına çevrilmişti. Petrol fiyatlarında yaşanan artış sonrası akaryakıt fiyatları için son dakika açıklaması yapıldı. Benzinden sonra sıra motorine geldi. O tarihten sonra okkalı zam geliyor. Hemen deponuzu fulleyin. Peki 9 Nisan 2023 benzin, LPG ve motorin ne kadar? 1 litre benzin kaç TL? Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? İşte il il güncel benzin ve motorin fiyatları...

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT! REKOR ZAM YAPILACAK

Petrol ve dolar kurunda yaşanan gelişmeler akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde OPEC+ bir açıklama yaptı ve Mayıs ayından itibaren günlük petrol üretimini 1.16 milyon varil azaltma kararı aldığını duyurmuştu. Alınan karar sonrası petrol fiyatları hızla yükseldi.

Yapılan duyuru sonrası ilk benzinin litresine zam geldi. Yapılan açıklama ile 5 Nisan Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 12 kuruşluk zam yapıldı.

SON DAKİKA: MOTORİNE OKKALI ZAM GELİYOR

Benzine gelen zam sonrası vatandaşlar güncel akaryakıt fiyatlarını sorgularken bir zam haberi daha geldi. Yapılan açıklamaya göre Pazartesi gece yarısından itibaren motorin fiyatlarının 67 kuruş artacağı belirtiliyor.

hjhjjh-18.jpg

EN ÇOK ETKİLENEN ÜKLERDEN BİRİ TÜRKİYE OLDU

OPEC+ ülkelerinin aldığı üretim kesintisi kararı sonrasında petrol fiyatları 85 dolar seviyesine sabitlendi. Ancak şimdiden pek çok felaket senaryosu yazılmaya başlandı. Konu ile ilgili uzmanlar yaptığı değerlendirmesinde aralarında Türkiye’nin de olduğu Arjantin, Pakistan ve Güney Afrika’nın bu durumdan en çok etkilenecek ülkeler olduğunu belirtti.

9 NİSAN 2023 PAZAR GÜNCEL ALARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 22.39 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 20.36 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11.75 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 22.44 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 20.42 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11.75 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı 22.79 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı 20.78 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı 11.37 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı 22.74 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı 20.85 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı 11,04TL

hjjhhjjh-4.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN