Asgari ücret en düşük bu rakamın altında olmayacak! Piyasanın en güvenilir ekonomisti İbrahim Kahveci açıkladı

Asgari ücret en düşük bu rakamın altında olmayacak! Piyasanın en güvenilir ekonomisti İbrahim Kahveci açıkladı

Asgari ücret zamları bu rakamın altına düşmeyecek! Piyasanın en güvenilir isimlerinden olan ünlü ekonomist İbrahim kahveci müjdeyi verdi! 12 Aralık tarihinde başlayacak, Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesinde çalışanların gündemine oturan asgari ücret beklentisi paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

Ülke gündeminde kritik öneme sahip asgari ücret konusuna dair açıklamalar geldi. Piyasada yer alan en güvenilir ekonomistlerden olan İbrahim Kahveci açıkladı. Açıklamalarına göre, asgari ücret yeni zamla beraber o rakamın altın düşmeyecek.

İLK TOPLANTI TARİHİ PAYLAŞILDI

KARAR yazarlarından ekonomist İbrahim Kahveci, asgari ücret beklentilerini paylaştı. Ocak 2024 tarihinde açıklanacak asgari ücret için ilk Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı 12 Aralık tarihinde gerçekleşecek. Ekonomi yazarı Kahveci'nin açıklamalarına göre, Türkiye'de asgari ücret 300 - 500 dolar arasında yer alıyor. Refah anlamında bir gelişmenin kaydedilmediğini işaret etti.

odemeler-23ey-cover.webp

AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 yılında ara zam yapılmayacak açıklamasının ardından, piyasanın en güvenilir ekonomistlerinden olan İbrahim Kahveci bu düşünceden yola çıkarak tek zam yapılacağını öngörüyor. Yılbaşında gelecek zamla 1 yıl geçirecek asgari ücret hesabını paylaştı.

Günümüzde açlık sınırı 14 bin 26 TL'ye yükseldi. Aralık ayı artışıyla birlikte (geçtiğimiz sene yüzde 4.4) yüzde 40 enflasyon artışıyla beraber artan açlık sınırının önümüzdeki yıl aralık ayında 19 bin 636 TL'ye kadar yükselebileceğini işaret etti.

kredi-ertelemeleri-nasil-yapilir-kr-b2gm.jpg

ASGARİ ÜCRETTE NET RAKAM

Enflasyon konusunda yapılan açıklamalara değinen Kahveci, yılın ilk aylarında enflasyonun yükselip, haziran ayı itibariyle enflasyonda düşüş gözlemleneceğini varsayıyor. Bu varsayıma göre, aylık açlık sınırlarının ortaya çıktığını paylaştı.

Asgari ücrette zam tablosunun net olduğunu söyleyen ekonomist Kahveci, enflasyon yüzde 36 hedefi ile uyumlu olursa yıl sonu açlık sınırı 19 bin 636 TL olacak. Fakat asgari ücert yılın yarısını açlık sınır altında geçirsin gibi bir durum söz konusu olursa, asgari ücretin 17.500 TL seviyelerine karşılık geldiğini ifade etti. Paylaşılanlara göre, asgari ücret bu rakamın altında kalmayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN