Asgari ücret zamlarının açıklanmasına saatler kaldı! Çalışan da çalışmayanın da kulağı burada: Erdoğan ne zaman duyuracak belli

Asgari ücret zamlarının açıklanmasına saatler kaldı! Çalışan da çalışmayanın da kulağı burada: Erdoğan ne zaman duyuracak belli

2023 Yılının son günlerini yaşarken milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete ilişkin yapılacak olan açıklamaya dikildi. Bazı kaynaklara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü kabineden sonra asgari ücrete açıklayacağı söylenirken hem çalışanların hem de çalışmayanların kulağı Erdoğan’a çevrildi.

Milyonlarca çalışan vatandaş asgari ücrete yapılacak zam için nefeslerini tuttu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantı yapmak için Türk-İş, TİSK ve hükümet yetkililerini Beştepe'ye çağırdı. Asgari ücretten önceki son viraj diyebileceğimiz bu toplantının saati 16.30 olarak duyuruldu. Öte yandan toplantı sonrasında yeni asgari ücretin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Açıklanmasına saatler kala ise kulislerde konuşulan son zam oranları ortaya çıktı.

TOPLANTI İÇİN ÇAĞIRILDILAR

Mynet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-İş, TİSK ve hükümet yetkililerini Beştepe'ye çağırdı. Asgari ücretin belirlenmesi için Ankara’daki Cumhurbaşkanı Külliyesi’ne davet edilen isimlerin 16.30 gibi toplanacağı düşünülüyor. Bu toplantıda 2024 zammı için anlaşma yapılacağı düşünülüyor.

yeni-proje-2-001.jpg

REFAH PAYI MASADAKİ YERİNİ ALDI

Milyonlarca vatandaş asgari ücretin açıklanmasını beklerken tarafların 16 bin lira civarında bir anlaşmaya vardıkları lakin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu rakama ek bin lira refah payı eklemek istediği iddiaları bulunuyordu. Edinilen son bilgilere göre yeni asgari ücretin 16 bin 500 ile 17 bin 500 lira arasında olacağı öngörülüyor.

yeni-proje-3.jpg

CANLI YAYINDA DUYURACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve diğer tarafların yapacağı toplantıdan sonra alınan kararın kameralar karşısında canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor.

yeni-proje-4-001.jpg

MUHTEMEL ZAM RAKAMLARI

Şu ana kadar yazılan bütün senaryolara göre asgari ücret zammında masaya yatırılan rakamlar şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Yüzde 35'lik zamda asgari ücret 15.392 TL

Yüzde 40'lık zamda 15.962 TL

Yüzde 45'lik zamda 16.532 TL

Yüzde 50'lik zamda 17.103 TL

Yüzde 55'lik zamda ise 17.673 TL olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN