Asgari ücret zammı için flaş iddia! Erken tarih ve rakam verildi: Tam yüzde 50 birden...

Asgari ücret zammı için flaş iddia! Erken tarih ve rakam verildi: Tam yüzde 50 birden...

Son dakika asgari ücret haberleri... Asgari ücret zammı için flaş iddia! Milyonlarca çalışan bu rakamı duyunca bayram edecek. Gözler Temmuz'da yapılacak olan maaş zammına çevrilirken beklenen haber geldi. Erken tarih ve rakam verildi. Temmuz ayında asgari ücrete tam yüzde 50 birden zam gelecek. Masadaki rakamı duyunca sevinçten havalara uçacaksınız. Peki 2023 Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte 2023 asgari ücret zammında son dakika gelişmeleri...

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Milyonlarca çalışan gözünü Temmuz ayına çevirmiş durumda. Kamu çalışanlarına gelen zam sonrası asgari ücrete yapılacak olan zam merak konusu oldu. Kulislerden birçok bilgi gelirken ortaya atılan son iddia milyonları heyecana boğdu. Asgari ücret zammı için flaş iddia! Erken tarih ve rakam verildi. Maaşlar tam yüzde 50 birden artacak. Peki Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret ne zaman zamlanacak? İşte 2023 asgari ücret maaşı ve gelecek olan zam miktarı...

hjjhhj-60.jpg

SON DAKİKA: ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 50 ZAM!

Asgari ücrete yeni ara zam müjdesi verildi. Seçimden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu işçilerine okkalı zam yapılmıştı. Gelen zam sonrası gözler asgari ücret zammına çevrildi. 28 Mayıs öncesinde büyük haber verileceği belirtilerek asgari ücret zammının yüzde 50 olabileceği iddia edildi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLDU

Konuyla ilgili birçok açıklama gelirken Sosyal Güvenlik uzmanları yeni asgari ücret tahminlerini paylaştı. Asgari ücrete ara zam 14 Mayıs seçimleri öncesinde olduğu gibi 28 Mayıs öncesinde de yine gündemden düşmediği belirtildi. Aynı zamanda en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı duyurulmuş ve peş peşe müjdeler verilmişti.

hjhjhj-2023-05-17t131233-411.jpg

UZMANLAR TARİH VERDİ: YÜZDE 50 BİRDEN

Asgari ücret zammı tarihi ile ilgili de yeni açıklamalar var. Sosyal Güvenlik uzmanlarına göre asgari ücret zammı için Temmuz ayı beklenmeyeceği iddia edilerek ikinci tur seçimlerinden sonra zammın yapılabileceği öne sürüldü.

hjhjhj-2023-05-17t131248-165.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAMMI OLACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayınında yaptığı açıklamalarda;

Asgari ücret sadece en düşük ücreti belirlemiyor. Asgari ücreti yukarı çıkardıkça, bütün ücretler yukarı doğru çıkıyor. "Siz asgari ücreti yüzde 70 artırdığınız zaman üsttekiler de yüzde 70 artış istiyorlar" diyorlar. Asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım attık, geliri vergi dışı bıraktık. Asgari ücretten 1 buçuk yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN