Asgari ücrete ara zam geliyor! Temmuz ayında asgari ücret zamlanıyor... Zam beklentileri açıklandı!

Asgari ücrete ara zam geliyor! Temmuz ayında asgari ücret zamlanıyor... Zam beklentileri açıklandı!

Son aylarda yaşanan gelişmeler ile birlikte en düşük emekli maaşına gelen zam üzerine asgari ücret zammı da açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan zam haberi ile birlikte asgari ücret zammı kesin bir hal aldı. Zam miktarına dair açıklamalar ise üst üste geliyor. Peki ne kadar zam yapılacak? İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRETTE GÜNÜMÜZE KADAR YAPILANLAR!

Ülkemizde gerçekleşecek olan seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Vatandaşı memnun eden gelişmeler üstü üste duyuruluyor. 13'üncü Cumhurbaşkanı'nın seçileceği 14 Mayıs seçimleri ile birlikte şimdiden vaatler verilmeye başlandı.

AK Parti'nin seçim beyannamesi ile birlikte asgari ücrete zam geleceği duyuruldu. Seçim beyannamesini paylaşan AKP bugüne kadar ve bugünden sonra asgari ücret kısmında neler yapılacağına dair bilgileri barındırdığı görüldü. AK Parti beyannamesine göre asgari ücrette bugüne kadar yapıla değişiklikler şu şekilde;

  • Asgari ücrette tarihi artışları, işçilerimiz ve işverenlerimizin azami mutabakatını sağlayarak gerçekleştirdik.
  • Net asgari ücreti 2023’te 8 bin 506 TL’ye yükselttik, 2022 Temmuz ayına göre yüzde 55, ocak ayına göre yüzde 100 artış sağladık.
  • İşverenlerimize asgari ücret desteği vererek asgari ücretten kaynaklanan maliyet artışlarına devlet katkısı sağladık. 2016 yılından bu yana ortalama 1,6 milyon işyerine asgari ücret desteği verdik. 2023 yılında da işçi başına aylık 400 TL asgari ücret desteği sağlamaktayız.
  • Asgari ücretten alınan vergilerin kaldırılması uygulamasını hayata geçirerek tüm gelir gruplarında asgari ücrete kadar olan kazançlar için vergi muafiyeti getirdik. Bu tarihi adımla, işçi, memur tüm çalışanlarımızın refah seviyesini artırdık.

emeklinin-ocak-zammi-netlesiyor-2-vemd.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAMMI TAHMİNLERİ!

Asgari ücrete gelecek olan zammın kesinleşmesiyle birlikte enflasyon farkına göre zam yapılacağı da açıklandı. Enflasyon farkının temmuz ayına yüzde 25 civarında olacağına dair öngörüler paylaşılıyor. Yüzde 25 enflasyon ise yüzde 25 oranında bir artışa den geliyor.

Yüzde 25'lik artış ile birlikte asgari ücrete temmuz ayı ile birlikte 2 bin 126 TL zam yapılması ön görülüyor. Yapılan zam aile birlikte 8 bin 506 TL olan asgari ücret 2 bin 126 TL'lik zam ile birlikte 10 bin 632 TL olması bekleniyor. Bu rakamın yeterli olup olmadığı ise merak konusu oldu. Peki bu rakam geçinebilmek için yeterli bir rakam mı?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN